Ugnsstekt lax med fänkålspiccata

1
0
Ugnsstekt lax med fänkålspiccata

Här testar vi en ny variant av piccata - gjord med fänkål. Ett ljuvligt gott tillbehör till ugnsbakad lax, som också serveras tillsammans med potatis och en varm tomatsås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2022

Ugnsstekt lax med fänkålspiccata

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
600 g laxfilé
1/2 msk olja
salt
peppar

Fänkålspiccata

1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
1 dl riven ost
1/2 dl ströbröd (gärna fullkorn)
1/2 dl vetemjöl (gärna fullkorn)
1 ägg
1 fänkål
2 msk olja

Tomatsås

1 rödlök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan
1 tsk honung
1 tsk rödvinsvinäger
1 burk plommontomat (à 400 g)
1/2 cosmopolitansallad

För alla

Fri från laktos. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och glutenfri mjölmix.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3070 KJ / 733 kCal
Fett 37 g
Salt 1 g
Kolhydrater 53 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden