Ugnsstekt lax med fänkålspiccata

0
0
Ugnsstekt lax med fänkålspiccata

Här testar vi en ny variant av piccata - gjord med fänkål. Ett ljuvligt gott tillbehör till ugnsbakad lax, som också serveras tillsammans med potatis och en varm tomatsås.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2021

Ugnsstekt lax med fänkålspiccata

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
600 g
laxfilé
1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar

Fänkålspiccata

1/2
förp färsk basilika (à 20 g)
1 dl
riven ost
1/2 dl
ströbröd (gärna fullkorn)
1/2 dl
vetemjöl (gärna fullkorn)
1
ägg
1
fänkål
2 msk
olja

Tomatsås

1
rödlök
1 msk
olja
1
vitlöksklyfta
1 tsk
torkad timjan
1 tsk
honung
1 tsk
rödvinsvinäger
1
burk plommontomat (à 400 g)
1/2
cosmopolitansallad

För alla

Fri från laktos. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och glutenfri mjölmix.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3070 KJ / 733 kCal
Fett 37 g
Salt 1 g
Kolhydrater 53 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept