Ugnsstekt lax med fänkålspiccata
Här testar vi en ny variant av piccata - gjord med fänkål. Ett ljuvligt gott tillbehör till ugnsbakad lax, som också serveras tillsammans med potatis och en varm tomatsås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
600 g laxfilé
1/2 msk olja
salt
peppar
Fänkålspiccata
1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
1 dl riven ost
1/2 dl ströbröd (gärna fullkorn)
1/2 dl vetemjöl (gärna fullkorn)
1 ägg
1 fänkål
2 msk olja
Tomatsås
1 rödlök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan
1 tsk honung
1 tsk rödvinsvinäger
1 burk plommontomat (à 400 g)
1/2 cosmopolitansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3070 KJ / 733 kCal
Fett37 g
Salt1 g
Kolhydrater53 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer