Bönbiffar i libabröd med vitlöksstekta haricots verts
Man älskar ju mat man håller i handen. Här i form av libabröd som är fyllt av massa smaskigheter, som bönbiffar, sås och sallad. Samtliga middagsätare blir nöjda, eftersom man får göra sin egen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2023
Ingredienser
4 portioner
Biffar
2 dl matvete
1 förp kokta blandade bönor (à 380 g)
2 ägg
2 msk ströbröd
1 tsk spiskummin
2 krm chilipulver
1/2 tsk salt
1 msk olja
Sås
1 kruka koriander
2 dl cooking fraiche paprika/chili
1 lime
salt
peppar
Vitlöksstekta haricots verts
1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 600 g)
1/2 msk olja
2 vitlöksklyftor
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 förp cosmopolitansallad (á 225 g)
4 libabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2608 KJ / 630 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater78 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Stabbigaste biffarna jag ätit på länge
Emma
2022-09-09Mycket gott 👏
Peter
2022-07-06Supergott!
Catharina
2022-04-30