Bönbiffar i libabröd med vitlöksstekta haricots verts

2
1 Klimatsmart
Bönbiffar i libabröd med vitlöksstekta haricots verts

Man älskar ju mat man håller i handen. Här i form av libabröd som är fyllt av massa smaskigheter, som bönbiffar, sås och sallad. Samtliga middagsätare blir nöjda, eftersom man får göra sin egen!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2022

Bönbiffar i libabröd med vitlöksstekta haricots verts

Ingredienser

4 portioner

Biffar

2 dl matvete
380 g kokta blandade bönor
2 ägg
2 msk ströbröd
1 tsk spiskummin
2 krm chilipulver
1/2 tsk salt
1 msk olja

Sås

1 kruka koriander
2 dl cooking fraiche paprika/chili
1 lime
salt
peppar

Vitlöksstekta haricot verts

1/2 förp frysta haricots verts (bönor)
1/2 msk olja
2 vitlöksklyftor
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 förp cosmopolitansallad (á 225 g)
4 libabröd

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous, quinoa eller ris. Välj glutenfritt ströbröd och bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Catharina

2022-04-30

Supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 2608 KJ / 630 kCal
Fett 21 g
Salt 2 g
Kolhydrater 78 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden