UNDER 45 MIN | Medel

Oliv- och oreganofylld kyckling med tomatsås

En kycklingfilé kan ibland upplevas som mastig och dimensionslös, men här fyller vi den med oregano och salta små oliver för att liva upp stämningen lite. Den får sedan sjuda ihop med tomatsåsen och dess lite syrliga smak passar perfekt ihop med matveten och bönorna. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina bönorna.
  2. Sätt på en kastrull med vatten till matvetet och bönorna.
  3. Häll av och hacka oliverna.
  4. Gör ett snitt i kycklingfiléerna och fyll det med oliver och oregano. Salta och peppra och bryn filéerna i oljan i en stekpanna eller stekgryta med lock. Blir det hackade oliver över så rör ner dem i tomatsåsen.
  5. Häll pastasåsen i stekpannan och låt kycklingen sjuda under lock ca 10 minuter.
  6. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Låt bönorna koka tillsammans med matvetet när det återstår 2 minuter av koktiden.
  7. Skär tomater och sallad i bitar.
  8. Servera kycklingen med durumvetet, tomater och sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Fri från ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt matvete mot glutenfri couscous.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 140 g oliver med pimiento
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk oregano
  • salt
  • peppar
  • 1/2 msk rapsolja
  • 4 port matvete
  • 1/2 påse frysta haricots verts
  • 400 g pastasås tomat & crème fraiche
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
  • 1/2 förp cosmopolitansallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 1934 kJ / 458 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept