Oliv- och oreganofylld kyckling med tomatsås
En kycklingfilé kan ibland upplevas som mastig och dimensionslös, men här fyller vi den med oregano och salta små oliver för att liva upp stämningen lite. Den får sedan sjuda ihop med tomatsåsen och dess lite syrliga smak passar perfekt ihop med matveten och bönorna. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2021
Ingredienser
4 portioner
140 g oliver med pimiento
4 kycklingfiléer
1 tsk oregano
salt
peppar
1/2 msk rapsolja
4 port matvete
1/2 påse frysta haricots verts (bönor) (à 450 g)
1 förp pastasås tomat & crème fraiche (à 400 g)
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 förp cosmopolitansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1934 KJ / 458 kCal
Fett10 g
Salt3 g
Kolhydrater48 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej! Men det är väl inte speciellt klimatsmart att äta kyckling?
Magdalena
2021-03-04Hej Magdalena! Tack för din fråga. Här kan du läsa mer om hur vi har räknat. https://www.ica.se/buffe/artikel/berakna-klimatpaverkan/ Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-03-05Enkelt och gott. Vi körde fullkornsbulgur till.
Magnus
2020-02-22