Oliv- och oreganofylld kyckling med tomatsås

14
2
Oliv- och oreganofylld kyckling med tomatsås

En kycklingfilé kan ibland upplevas som mastig och dimensionslös, men här fyller vi den med oregano och salta små oliver för att liva upp stämningen lite. Den får sedan sjuda ihop med tomatsåsen och dess lite syrliga smak passar perfekt ihop med matveten och bönorna. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2021

Oliv- och oreganofylld kyckling med tomatsås

Ingredienser

4 portioner
140 g
oliver med pimiento
4
kycklingfiléer
1 tsk
oregano
-
salt
-
peppar
1/2 msk
rapsolja
4
port matvete
1/2
påse frysta haricots verts (bönor) (à 450 g)
1
förp pastasås tomat & crème fraiche (à 400 g)
1/2
förp plommontomater (à 500 g)
1/2
förp cosmopolitansallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Fri från ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt matvete mot glutenfri couscous.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Magdalena

2021-03-04

Hej! Men det är väl inte speciellt klimatsmart att äta kyckling?

Redaktionen ICAse

2021-03-05

Hej Magdalena! Tack för din fråga. Här kan du läsa mer om hur vi har räknat. https://www.ica.se/buffe/artikel/berakna-klimatpaverkan/ Hälsningar Ulrika

Magnus

2020-02-22

Enkelt och gott. Vi körde fullkornsbulgur till.

Näringsvärde per portion

Energi 1934 KJ / 458 kCal
Fett 10 g
Salt 3 g
Kolhydrater 48 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept