Oliv- och oreganofylld kyckling med tomatsås

6
1 Klimatsmart
Oliv- och oreganofylld kyckling med tomatsås

En kycklingfilé kan ibland upplevas som mastig och dimensionslös, men här fyller vi den med oregano och salta små oliver för att liva upp stämningen lite. Den får sedan sjuda ihop med tomatsåsen och dess lite syrliga smak passar perfekt ihop med matveten och bönorna. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2020

Oliv- och oreganofylld kyckling med tomatsås

Ingredienser

4 portioner
140 g
oliver med pimiento
4
kycklingfiléer
1 tsk
oregano
-
salt
-
peppar
1/2 msk
rapsolja
4
port matvete
1/2
påse frysta haricots verts
400 g
pastasås tomat & crème fraiche
1/2
förp plommontomater (à 500 g)
1/2
förp cosmopolitansallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Fri från ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt matvete mot glutenfri couscous.
Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Magnus

2/22/2020

Enkelt och gott. Vi körde fullkornsbulgur till.

Näringsvärde per portion

Energi 1934 KJ / 458 kCal
Fett 10 g
Salt 3 g
Kolhydrater 48 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept