Kebab på vegofärs med vitlöksgurt

5
1 Klimatsmart
Kebab på vegofärs med vitlöksgurt

Här kommer en himlans smarrig rätt: vegokebab som serveras tillsammans med ugnsrostad potatis, sallad och en fräsch och smakrik sås gjord på vitlök, sambal och havregurt. Låt maten tysta mun!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2022

Kebab på vegofärs med vitlöksgurt

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar

Kebab

1 gul lök
1 zucchini
500 g formbar vegofärs av sojaprotein
1 tsk spiskummin
1 tsk torkad rosmarin
1 vitlöksklyfta

Vitlöksgurt

2 dl växtbaserad gurt
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek

Sallad

1/2 cosmopolitansallad
1/2 förp plommontomater (à 500 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i färsen.  
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri växtbaserad yoghurt.

Gör så här

Tips

Stick in ett grillspett i varje kebab. Blanda salladen med lite olja och vinäger.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Linda

2022-05-15

Jag bytte ut zucchinin mot finrivna morötter, samt tillsatte rökt paprikapulver till färsen 👍

Näringsvärde per portion

Energi 2162 KJ / 516 kCal
Fett 13 g
Salt 2 g
Kolhydrater 61 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden