Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsstekt lax med basilika

Lax, basilika och citron i en fin kombination. Med pressad potatis som tillbehör får man lätt i sig den goda såsen och broccoli och purjolök ger ytterligare doft, smak och färg.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen.
  2. Sätt ugnen på 175˚C.
  3. Lägg laxen i en ugnssäker form.
  4. Strimla basilikan. Riv skalet från citronen och pressa ur saften.
  5. Koka upp grädden med citronskal. Red av med majsstärkelsen utrört i lite vatten. Smaka av med citronsaft.
  6. Blanda ner basilikan och häll såsen över fisken. Salta och peppra och sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
  7. Plocka broccolin i buketter. Skölj och strimla purjolöken. Koka broccolin i saltat vatten i 4 minuter och lägg ner purjolöken den sista minuten. Häll av vattnet och låt rinna av.
  8. Till servering: Servera laxen med broccoli, purjolök och kokt potatis eller pressad.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matlagningsgrädde till soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Tips

Topping: Rostade pinjenötter, smulad fetaost, paprikapesto.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar lax (à ca 150 g)
  • 1 kruka basilika
  • 1 citron
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk majsstärkelse
  • salt och peppar
  • 250 g broccoli
  • 1/2 purjolök
Till servering
  • potatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2303 kJ / 551 kCal