Ugnsstekt lax med basilika

80
12
Ugnsstekt lax med basilika

Lax, basilika och citron i en fin kombination. Med pressad potatis som tillbehör får man lätt i sig den goda såsen och broccoli och purjolök ger ytterligare doft, smak och färg.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2012

Ugnsstekt lax med basilika

Ingredienser

4 portioner
4 bitar lax (à ca 140 g)
1 kruka basilika
1 citron
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk majsstärkelse
salt och peppar
250 g broccoli
1/2 purjolök

Till servering

potatis
pinjenötter
fetaost

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av matlagningsgrädde och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matlagningsgrädde och fetaost till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

80

Kommentarer

Rebecca

2020-08-26

Varför är det inte samma ingredienser på bilden som i receptet? Ser ut som pinjenötter och fetaost (?) på bilden?

Redaktionen ICAse

2020-08-26

Hej Rebecca! Pinjenötterna och fetaosten hade hamnat i tipstexten men vi har nu lagt till dom i ingredienslistan. Tack för att du uppmärksammade det för oss! Hälsningar Elina

Helle

2016-01-23

En klar vardagsfavorit !

Tenho

2014-10-04

toppen

Näringsvärde per portion

Energi 2804 KJ / 669 kCal
Fett 32 g
Salt 12 g
Kolhydrater 50 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden