Ugnsstekt lax med basilika
Lax, basilika och citron i en fin kombination. Med pressad potatis som tillbehör får man lätt i sig den goda såsen och broccoli och purjolök ger ytterligare doft, smak och färg.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2012
Ingredienser
4 portioner
4 bitar lax (à ca 140 g)
1 kruka basilika
1 citron
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk majsstärkelse
salt
peppar
250 g broccoli
1/2 purjolök
Till servering
potatis
pinjenötter
fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2804 KJ / 669 kCal
Fett32 g
Salt1.2 g
Kolhydrater50 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tips, det blev jättegott med karamelliserad röd lök istället för purjolök. La den ovanpå fisken innan servering.
Emma
2024-04-10Varför är det inte samma ingredienser på bilden som i receptet? Ser ut som pinjenötter och fetaost (?) på bilden?
Rebecca
2020-08-26Hej Rebecca! Pinjenötterna och fetaosten hade hamnat i tipstexten men vi har nu lagt till dom i ingredienslistan. Tack för att du uppmärksammade det för oss! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-26En klar vardagsfavorit !
Helle
2016-01-23