Ugnsbakad lax med limecrème fraiche

Betyg 3.9 av 5.
99 personer har röstat
10
Ugnsbakad lax med limecrème fraiche

Vällagade laxfiléer som får mjuka smaker av lime och dill. Laga filéerna i ugnen med täcket av limecrème fraiche och söta cocktailtomater. Dillsalladen med gurka är ett fint tillbehör bredvid kokt potatis.

Ugnsbakad lax med limecrème fraiche

Ingredienser

4 portioner
4 bitar lax (à ca 150 g)
ca 200 g frysta haricots verts (bönor)
salt
peppar
2 dl crème fraiche
1 lime
12 körsbärstomater
1 gurka
2 msk hackad dill
1 msk olivolja

Till servering

gurksallad
kokt potatis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
99 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt och gott!

Mitra

2024-05-30

Hur vispar man en créme fraiche tjock?

Gunilla

2023-06-28

Hej Gunilla! Enklast och snabbast är att vispa den i en bunke med en elvisp. Du vispar tills den blir fast i konsistensen. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-06-29

Supergott men laxen behövde snarare 25 minuter. Skippa inte gurksalladen!

Gabriella

2020-10-25

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är beräknad per portion utan topping.
Energi2512 KJ / 600 kCal
Fett36 g
Salt1.2 g
Kolhydrater34 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ugnsstekt lax med basilika
Betyg 4 av 5.
88 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Baconfräst svartkål
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Asiatisk lax i ugn med avokadokräm
Betyg 4.1 av 5.
97 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Busenkel broccolisoppa
Betyg 4 av 5.
1601 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chorizo-stroganoff med paprika
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vild korv stroganoff
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga