Ugnsbakad lax med limecrème fraiche
Vällagade laxfiléer som får mjuka smaker av lime och dill. Laga filéerna i ugnen med täcket av limecrème fraiche och söta cocktailtomater. Dillsalladen med gurka är ett fint tillbehör bredvid kokt potatis.
Ingredienser
4 portioner
4 bitar lax (à ca 150 g)
ca 200 g frysta haricots verts (bönor)
salt
peppar
2 dl crème fraiche
1 lime
12 körsbärstomater
1 gurka
2 msk hackad dill
1 msk olivolja
Till servering
gurksallad
kokt potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad per portion utan topping.
Energi2512 KJ / 600 kCal
Fett36 g
Salt1.2 g
Kolhydrater34 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och gott!
Mitra
2024-05-30Hur vispar man en créme fraiche tjock?
Gunilla
2023-06-28Hej Gunilla! Enklast och snabbast är att vispa den i en bunke med en elvisp. Du vispar tills den blir fast i konsistensen. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-29Supergott men laxen behövde snarare 25 minuter. Skippa inte gurksalladen!
Gabriella
2020-10-25