Vällagade laxfiléer som får mjuka smaker av lime och dill. Laga filéerna i ugnen med täcket av limecrème fraiche och söta cocktailtomater. Dillsalladen med gurka är ett fint tillbehör bredvid kokt potatis.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri créme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsberäkningen är beräknad per portion utan topping.
Gör mer klimaträtt: byt crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj gärna mervärdesmärkt fisk. Detta leder till ca en femtedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott men laxen behövde snarare 25 minuter. Skippa inte gurksalladen!
Gabriella
2020-10-25Jackpot skulle jag säga, väldigt gott. Tidsmässigt är 12 min alldeles för kort, behövde vara inne i ugnen ca 20 min. 5/5
Kim
2020-07-20Hej Kim! Kul att det smakade. Och alla ugnar är olika men laxens innertemperatur ska vara 56°C. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-07-29Såå god rätt! Jag tycker dock att det blir lite mycket på tallriken med både haricot vertes och gurksallad, så jag brukar skippa salladen.
Matilda
2020-05-04