Ugnsbakad lax med limecrème fraiche
Vällagade laxfiléer som får mjuka smaker av lime och dill. Laga filéerna i ugnen med täcket av limecrème fraiche och söta cocktailtomater. Dillsalladen med gurka är ett fint tillbehör bredvid kokt potatis.
Ingredienser
Till servering
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri créme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsberäkningen är beräknad per portion utan topping.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj gärna mervärdesmärkt fisk. Detta leder till ca en femtedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och gott!
Mitra
2024-05-30Hur vispar man en créme fraiche tjock?
Gunilla
2023-06-28Hej Gunilla! Enklast och snabbast är att vispa den i en bunke med en elvisp. Du vispar tills den blir fast i konsistensen. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-29Supergott men laxen behövde snarare 25 minuter. Skippa inte gurksalladen!
Gabriella
2020-10-25