Ugnsstekt kyckling med Rhode Island

Betyg 2.9 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Ugnsstekt kyckling med Rhode Island

Ugnsstekta och saftiga kycklinglår står på kvällens meny. Tillsammans med den milda och krämiga Rhode Island-såsen, det fluffiga riset och krispiga grönsakerna gör att denna rätt känns väldigt balanserad och välsmakande. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2017

Ugnsstekt kyckling med Rhode Island

Ingredienser

4 portioner
8 kycklinglår
1 msk olja
1 tsk paprikapulver
salt
peppar

Rhode Island

1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
2 msk chilisås
4 port ris eller annat gryn
3 morötter
1/2 isbergssalladshuvud

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2804 KJ / 669 kCal
Fett32 g
Salt2.39 g
Kolhydrater55 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kyckling med cole slaw och rostad potatis
    Betyg 3.4 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kyckling med varm salsa och gräddfil
    Betyg 3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ajvarkyckling med yoghurt
    Betyg 3.5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad