Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Kycklingklubba BBQ

I denna rätt får du smaka på kycklingklubbor kryddade med en fantastisk BBQ-sås. Kycklingen tillagas i ugnen och då finns tid att förbereda den krispiga salladen som får en syrlig smak av vinägretten. När kycklingen uppnått rätt temperatur är det dags för servering. Hoppas det smakar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg kycklingen i en ugnsäker form, ringla över olivoljan och krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen först 20 minuter. 
  3. Dela varje majskolv i fyra bitar och lägg bredvid kycklingen. Pensla kycklingklubborna med BBQ-såsen och stek ytterligare ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C. 
  4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Sallad: Blanda olivolja, rödvinsvinäger och salt. Vänd ner salladen i vinägretten.
  6. Servera kycklingen med majskolvar, ris, sallad och lite extra BBQ-sås.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på BBQ-såsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 kycklingklubbor
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 förkokta majskolvar
  • 1 dl bbq-sås
  • 2 port ris
Sallad
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 150 g toskansk sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3304 kJ / 788 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept