Ugnsstekt kolja med saffrans-mojo rojo
En perfekt tillagad ugnsgräddad kolja-ryggfilé som serveras med en ljuvligt god mojo rojo-sås med smak av saffran, paprika och vitlök. Denna traditionella sås från kanarieöarna lyfter fisken till nya dimensioner och fulländar middagen. Servera allt med krispiga gurkstavar, nykokt potatis och dröm er bort till en spansk solnedgång.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Mojo rojo
1 äggula
1 vitlöksklyfta
1/2 g saffran
1 tsk paprikapulver
1 dl olja
1 dl crème fraiche
Kolja
ca 600 g ryggfilé av kolja
salt och peppar
Grönsaker
1 gurka
1/2 påse medelhavsmix (à 125 g)
För alla
Rätten är fri från gluten men innehålller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2567 KJ / 614 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater43 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer