Ugnsstekt kolja med saffrans-mojo rojo

Betyg 2.6 av 5.
10 personer har röstat
0
Ugnsstekt kolja med saffrans-mojo rojo

En perfekt tillagad ugnsgräddad kolja-ryggfilé som serveras med en ljuvligt god mojo rojo-sås med smak av saffran, paprika och vitlök. Denna traditionella sås från kanarieöarna lyfter fisken till nya dimensioner och fulländar middagen. Servera allt med krispiga gurkstavar, nykokt potatis och dröm er bort till en spansk solnedgång.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2017

Ugnsstekt kolja med saffrans-mojo rojo

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Mojo rojo

1 äggula
1 vitlöksklyfta
1/2 g saffran
1 tsk paprikapulver
1 dl olja
1 dl crème fraiche

Kolja

ca 600 g ryggfilé av kolja
salt
peppar

Grönsaker

1 gurka
1/2 påse medelhavsmix (à 125 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2567 KJ / 614 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater43 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat
Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med remouladsås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad kolja med broccoli
Betyg 2 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt kolja med rödbetshummus
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med äggsås
Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med morötter
Betyg 3.1 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga