Ugnsstekt kolja med saffrans-mojo rojo

10
0
Ugnsstekt kolja med saffrans-mojo rojo

En perfekt tillagad ugnsgräddad kolja-ryggfilé som serveras med en ljuvligt god mojo rojo-sås med smak av saffran, paprika och vitlök. Denna traditionella sås från kanarieöarna lyfter fisken till nya dimensioner och fulländar middagen. Servera allt med krispiga gurkstavar, nykokt potatis och dröm er bort till en spansk solnedgång.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2017

Ugnsstekt kolja med saffrans-mojo rojo

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Mojo rojo

1
äggula
1
vitlöksklyfta
1/2 g
saffran
1 tsk
paprikapulver
1 dl
olja
1 dl
crème fraiche

Kolja

ca 600 g
ryggfilé av kolja
-
salt och peppar

Grönsaker

1
gurka
1/2
påse medelhavsmix (à 125 g)

För alla

Rätten är fri från gluten men innehålller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2567 KJ / 614 kCal
Fett 33 g
Salt 2 g
Kolhydrater 43 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept