Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Avancerad

Fiskpaté med saffranssmak

Varför inte göra paté av fisken? Krydda fiskpatén med saffran och servera sedan tillsammans med en härlig grön örtsås med smak av persilja, dill och honung. Smaskens!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 10 portioner.

  1. Tina fisken om du använder fryst. Skär fisken i mindre bitar. Finfördela den i matberedare. Blanda i salt, peppar, potatismjöl, ägg och saffran. Häll ner vätskan under bearbetning och arbeta kraftigt till en färs. Om du använder fryst fisk ska mjölken uteslutas.
  2. Skeda färsen i 10 smorda portionsformar (ca 1 dl). Täck formarna med smort aluminiumfolie eller smörgåspapper. Koka i vattenbad på spisen ca 15 min.
  3. Garnera med räkor och dill. Servera med grön örtsås.
  4. Grön Örtsås: Mixa ½ dl av matyoghurten med kryddorna. Häll upp det i en skål och blanda sedan i resten av yoghurten och honungen för hand. Salta och peppra.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 400 g kolja (färsk eller fryst)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 ägg
  • 1 paket saffran
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl mjölk
Grön örtsås
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 dl persilja
  • 1/2 dl dill
  • 1 msk flytande honung
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer