Kolja med remouladsås

3
0
Kolja med remouladsås

Enkelt och gott! Den hemmagjorda remouladsåsen som är smaksatt med curry passar utmärkt ihop med potatis och smörstekt kolja. De ansade salladsärtorna slängs ned i kastrullen med de kokande potatisarna, och mer komplicerat än så behöver det inte vara.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2018

Kolja med remouladsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
150 g
salladsärtor

Remoulad

390 g
pickles
2 dl
crème fraiche
1 tsk
curry
-
salt
-
peppar

Fisk

ca 600 g
kolja
1 msk
smör eller margarin

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt och välj mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Finhacka en lök och stek i oljan med curryn. Låt svalna och blanda med remouladen.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2226 KJ / 534 kCal
Fett 21 g
Salt 2.81 g
Kolhydrater 48 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept