Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kolja med remouladsås

Enkelt och gott! Den hemmagjorda remouladsåsen som är smaksatt med curry passar utmärkt ihop med potatis och smörstekt kolja. De ansade salladsärtorna slängs ned i kastrullen med de kokande potatisarna, och mer komplicerat än så behöver det inte vara.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen i en extra stor kastrull så att salladsärtorna får plats.
  2. Ansa salladsärtorna och koka dem med potatisen när det återstår ca 3 minuter av koktiden.
  3. Remoulad: Låt picklesen rinna av ordentligt. Hacka den och rör ihop med crème fraiche och curry. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fisk: Stek koljan i matfettet i en stekpanna på svag värme ca 5 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera fisken med potatis, remouladsås och salladsärtor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt och välj mjölkfritt matfett.

Tips

Finhacka en lök och stek i oljan med curryn. Låt svalna och blanda med remouladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 150 g salladsärtor
Remoulad
  • 390 g pickles
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk curry
  • salt
  • peppar
Fisk
  • ca 600 g kolja
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2226 kJ / 534 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB