Kolja med remouladsås
Enkelt och gott! Den hemmagjorda remouladsåsen som är smaksatt med curry passar utmärkt ihop med potatis och smörstekt kolja. De ansade salladsärtorna slängs ned i kastrullen med de kokande potatisarna, och mer komplicerat än så behöver det inte vara.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
150 g salladsärtor
Remoulad
390 g pickles
2 dl crème fraiche
1 tsk curry
salt
peppar
Fisk
ca 600 g kolja
1 msk smör eller margarin
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt och välj mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Finhacka en lök och stek i oljan med curryn. Låt svalna och blanda med remouladen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2226 KJ / 534 kCal
Fett21 g
Salt2.81 g
Kolhydrater48 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer