Kolja med äggsås

Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
3
Kolja med äggsås

70-talet knackar på dörren och erbjuder denna maträtt bestående av kolja med äggsås som serveras tillsammans med kokt potatis och morötter. En enkel och lättlagad husmansrätt som får smaklökarna att jubla.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2017

Kolja med äggsås

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Äggsås

3 ägg
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 fiskbuljongtärning
1/2 kruka persilja
2 morötter

Fisk

ca 600 g färsk kolja
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Hej Anita! Prata gärna direkt med din butik så kan de säkert ordna något för dig. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-09-25

Tyvärr så fick vi sej istället för kolja så det blev ingen fisk den dagen kunde ha skickat någon annan vit fisk

Anita

2017-09-24

Barnsligt gott! Bytte dock ut mjöl och mjölk mot 3 dl syrad grädde och 1 dl vatten istället.

Betty ulrika

2017-09-19

Näringsvärde per portion

Energi2108 KJ / 502 kCal
Fett13 g
Salt2.93 g
Kolhydrater50 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kolja med spenat och purjolök
Betyg 3.4 av 5.
44 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med dillig romsås
Betyg 3.2 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med morötter
Betyg 3.1 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat
Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med remouladsås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad kolja med broccoli
Betyg 2 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga