Kolja med äggsås
70-talet knackar på dörren och erbjuder denna maträtt bestående av kolja med äggsås som serveras tillsammans med kokt potatis och morötter. En enkel och lättlagad husmansrätt som får smaklökarna att jubla.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Äggsås
3 ägg
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 fiskbuljongtärning
1/2 kruka persilja
2 morötter
Fisk
ca 600 g färsk kolja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2108 KJ / 502 kCal
Fett13 g
Salt2.93 g
Kolhydrater50 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Anita! Prata gärna direkt med din butik så kan de säkert ordna något för dig. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-09-25Tyvärr så fick vi sej istället för kolja så det blev ingen fisk den dagen kunde ha skickat någon annan vit fisk
Anita
2017-09-24Barnsligt gott! Bytte dock ut mjöl och mjölk mot 3 dl syrad grädde och 1 dl vatten istället.
Betty ulrika
2017-09-19