Kolja med äggsås

15
3
Kolja med äggsås

70-talet knackar på dörren och erbjuder denna maträtt bestående av kolja med äggsås som serveras tillsammans med kokt potatis och morötter. En enkel och lättlagad husmansrätt som får smaklökarna att jubla.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2017

Kolja med äggsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Äggsås

3
ägg
2 msk
smör eller margarin
2 msk
vetemjöl
4 dl
mjölk
1
fiskbuljongtärning
1/2
kruka persilja
2
morötter

Fisk

ca 600 g
färsk kolja
-
salt
-
peppar

För alla

Rätten innehåller ägg.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Servera gärna de rivna morötterna med citronsaft och flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Redaktionen

2017-09-25

Hej Anita! Prata gärna direkt med din butik så kan de säkert ordna något för dig. Hälsningar Michelle

Anita

2017-09-24

Tyvärr så fick vi sej istället för kolja så det blev ingen fisk den dagen kunde ha skickat någon annan vit fisk

Betty ulrika

2017-09-19

Barnsligt gott! Bytte dock ut mjöl och mjölk mot 3 dl syrad grädde och 1 dl vatten istället.

Näringsvärde per portion

Energi 2108 KJ / 502 kCal
Fett 13 g
Salt 2.93 g
Kolhydrater 50 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept