Stekt kolja med rödbetshummus
![Stekt kolja med rödbetshummus](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_225357/cf_259/stekt_kolja_med_rodbetshummus_.jpg)
När kolja smaksätts med spiskummin blir smaklökarna överraskande glada. Denna rätt är enkel att laga också - koka, stek, hacka, servera! Med Amandine-potatis och en klick rödbetshummus kan man tro att vilken stjärnkock som helst har lagat maten!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2021
![Stekt kolja med rödbetshummus](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_225357/cf_259/stekt_kolja_med_rodbetshummus_.jpg)
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis (gärna amandine)
1 huvudsallad
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
350 g färsk kolja
2 tsk smör
salt
peppar
1/2 tsk spiskummin
1 vitlöksklyfta
175 g rödbetshummus
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2573 KJ / 625 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater51 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer