Stekt kolja med rödbetshummus

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Stekt kolja med rödbetshummus

När kolja smaksätts med spiskummin blir smaklökarna överraskande glada. Denna rätt är enkel att laga också - koka, stek, hacka, servera! Med Amandine-potatis och en klick rödbetshummus kan man tro att vilken stjärnkock som helst har lagat maten!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2021

Stekt kolja med rödbetshummus

Ingredienser

2 portioner
450 g  potatis (gärna amandine)
1   huvudsallad
1/2   förp färsk gräslök (à 20 g)
350 g  färsk kolja
2 tsk  smör
salt
peppar
1/2 tsk  spiskummin
1   vitlöksklyfta
175 g  rödbetshummus

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2573 KJ / 625 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater51 g
Protein48 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt fisk med grönsaker i salsa verde
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad kolja med broccoli
Betyg 2 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med remouladsås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med morötter
Betyg 3 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsstekt kolja med saffrans-mojo rojo
Betyg 2.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga