Stekt kolja med rödbetshummus
När kolja smaksätts med spiskummin blir smaklökarna överraskande glada. Denna rätt är enkel att laga också - koka, stek, hacka, servera! Med Amandine-potatis och en klick rödbetshummus kan man tro att vilken stjärnkock som helst har lagat maten!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2021
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis (gärna amandine)
1 huvudsallad
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
350 g färsk kolja
2 tsk smör
salt
peppar
1/2 tsk spiskummin
1 vitlöksklyfta
175 g rödbetshummus
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2573 KJ / 625 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater51 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer