Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ugnsstekt falukorv med rostade rotfrukter

Riktig husmanskost fixar du med detta recept på falukorv i ugn med rostade rotfrukter. Ugnsstekt falukorv är en uppskattad, svensk klassiker. Till rotfrukter i ugn behöver du bland annat potatis, morötter och vitlök.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skala potatis och morötter, skär i bitar och lägg i en ugnssäker form. Rör ihop olja, pressad vitlök, rosmarin, salt och peppar. Blanda oljan med rotfrukterna. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Skär korven i skivor men inte helt igenom. Bred senap mellan skivorna och på korven. Lägg korven i formen med rotfrukterna och fortsätt att tillaga ca 20 minuter.
  4. Servera med crème fraiche.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på crème fraichen och korven för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche som kryddas med paprika- och chilipulver.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) som kryddas med paprika- och chilipulver.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 potatisar
  • 4 morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 600 g falukorv
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl lätt crème fraiche paprika och chili
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2821 kJ / 674 kCal
Läs mer om näringsvärden