Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Korvmumier

Pigs in a blanket är korvar som rullas in i smördeg. Det här är i princip samma sak förutom att vi format dem till läskiga mumier. Avnjut med blod, förlåt vi menar ketchup.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär ett snitt i mitten av korven till ca hälften, som mumiens ben. Skär sedan två snitt på vardera sida högre upp som armar.
  3. Skär smördegen i ca 1/2 cm tunna remsor. Linda remsorna runt korvarna och lägg mumierna på en bakpappersklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg.
  4. Ställ in i mitten av ugnen 10-15 minuter, tills de fått fin färg.
  5. Till servering: Måla små ögon med senap. Servera med ketchup, senap och bostongurka.

För alla

Läs noga innehållet på smördegen.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg.
Gör äggfri: pensla med smördegen med mjölk/fil, laktosfri mjölk/fil eller mjölkproteinfria ersättningsprodukter istället för ägg.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 1 paket grillkorv (à 500 g)
  • 1 paket kyld smördeg (à 250 g)
  • 1 ägg
Till servering
  • senap
  • ketchup
  • bostongurka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?