Ugnsspätta med blomkåls-couscous
En förträfflig fiskrätt där det bjuds på himmelsk rödspättafilé och spännande blomkålscouscous, med smak av lime och mynta. Rödspättan, som tillagar sig själv i ugnen, får fin smak av smetana, buljong, curry, paprika och cayennepeppar. Fräscht, nyttigt och mycket gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2014
Ingredienser
4 portioner
Ugnsspätta
800 g rödspättafilé
2 dl smetana
1 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 dl vatten
1/2 msk curry
1/2 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
salt
peppar
4 port ris eller annat gryn
Blomkåls-couscous
1 blomkål
1 kruka mynta
1/2 gurka
1 lime
1 tsk olivolja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2770 KJ / 659 kCal
Fett25 g
Salt3.96 g
Kolhydrater56 g
Protein51 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer