Ugnsspätta med blomkåls-couscous

30
0
Ugnsspätta med blomkåls-couscous

En förträfflig fiskrätt där det bjuds på himmelsk rödspättafilé och spännande blomkålscouscous, med smak av lime och mynta. Rödspättan, som tillagar sig själv i ugnen, får fin smak av smetana, buljong, curry, paprika och cayennepeppar. Fräscht, nyttigt och mycket gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2014

Ugnsspätta med blomkåls-couscous

Ingredienser

4 portioner

Ugnsspätta

800 g rödspättafilé
2 dl smetana
1 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 dl vatten
1/2 msk curry
1/2 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
salt och peppar
4 port ris eller annat gryn

Blomkåls-couscous

1 blomkål
1 kruka mynta
1/2 gurka
1 lime
1 tsk olivolja
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från gluten om ris används och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2770 KJ / 659 kCal
Fett 25 g
Salt 396 g
Kolhydrater 56 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden