Ugnsspätta med blomkåls-couscous | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsspätta med blomkåls-couscous

En förträfflig fiskrätt där det bjuds på himmelsk rödspättafilé och spännande blomkålscouscous, med smak av lime och mynta. Rödspättan, som tillagar sig själv i ugnen, får fin smak av smetana, buljong, curry, paprika och cayennepeppar. Fräscht, nyttigt och mycket gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Ugnsspätta: Vik spättafiléerna och lägg dem i en ugnssäker form.
  4. Koka upp smetana med buljongtärning, vatten och kryddor. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken.
  5. Tillaga den mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Blomkåls-couscous: Skär buketter av blomkålen och lägg den i en matberedare. Mixa till couscousstorlek. Koka upp saltat vatten i en kastrull och häll i blomkålen. Koka ca 1 minut och häll av i ett durkslag, spola den kall och låt rinna av.
  8. Grovhacka myntan, skala och tärna gurkan. Blanda ner det i blomkålen. Pressa över halva limen och ringla över olivoljan. Krydda med salt och peppar.
  9. Skär resten av limen i bitar och servera till spättan, riset och blomkåls-couscousen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från gluten om ris används och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Ugnsspätta
  • 800 g rödspättafilé
  • 2 dl smetana
  • 1 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 1 dl vatten
  • 1/2 msk curry
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt och peppar
  • 4 port ris eller annat gryn
Blomkåls-couscous
  • 1 blomkål
  • 1 kruka mynta
  • 1/2 gurka
  • 1 lime
  • 1 tsk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2770 kJ / 659 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept