Ugnsspätta med blomkåls-couscous

Betyg 3.1 av 5.
30 personer har röstat
0
Ugnsspätta med blomkåls-couscous

En förträfflig fiskrätt där det bjuds på himmelsk rödspättafilé och spännande blomkålscouscous, med smak av lime och mynta. Rödspättan, som tillagar sig själv i ugnen, får fin smak av smetana, buljong, curry, paprika och cayennepeppar. Fräscht, nyttigt och mycket gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2014

Ugnsspätta med blomkåls-couscous

Ingredienser

4 portioner

Ugnsspätta

800 g rödspättafilé
2 dl smetana
1 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 dl vatten
1/2 msk curry
1/2 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
salt
peppar
4 port ris eller annat gryn

Blomkåls-couscous

1 blomkål
1 kruka mynta
1/2 gurka
1 lime
1 tsk olivolja
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2770 KJ / 659 kCal
Fett25 g
Salt3.96 g
Kolhydrater56 g
Protein51 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Dillbakad spätta med gröna ärter
Betyg 3.3 av 5.
136 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Peters magiska rödspätta
Betyg 3.6 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt spätta med ägg- och citronsås
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödspätta med ägg- och kräftsås
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta med dill- och citronsås
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta med kräft- och äggsås
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga