Rödspätta med ägg- och kräftsås
Rödspätta med ägg- och kräftsås är ett välsmakande recept på panerad rödspätta som du serverar med ris, gurkstavar och härlig sås av ägg, kräftstjärtar, crème fraiche och gräslök. Såsen smaksätts med citron, cayennepeppar, salt och peppar och blir det perfekta tillbehöret till den ljuvliga fisken.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2013
Ingredienser
4 portioner
400 g rödspättafiléer
360 g kräftstjärtar
4 port ris eller annat gryn
3 ägg
salt
peppar
1 dl vetemjöl
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
2 dl lätt crème fraiche
1/2 citron
ca 1 krm cayennepeppar
1/2 gurka
2 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2462 KJ / 588 kCal
Fett19 g
Salt2.9 g
Kolhydrater61 g
Protein41 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Kanongott! Äts gärna snart igen!
Jessica
2013-06-10