Rödspätta med ägg- och kräftsås

23
1
Rödspätta med ägg- och kräftsås

Rödspätta med ägg- och kräftsås är ett välsmakande recept på panerad rödspätta som du serverar med ris, gurkstavar och härlig sås av ägg, kräftstjärtar, crème fraiche och gräslök. Såsen smaksätts med citron, cayennepeppar, salt och peppar och blir det perfekta tillbehöret till den ljuvliga fisken.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2013

Rödspätta med ägg- och kräftsås

Ingredienser

4 portioner
400 g
rödspättafiléer
360 g
kräftstjärtar
4
port ris eller annat gryn
3
ägg
-
salt och peppar
1 dl
vetemjöl
1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)
2 dl
lätt crème fraiche
1/2
citron
ca 1 krm
cayennepeppar
1/2
gurka
2 msk
smör eller margarin

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre). Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentar

Jessica

2013-06-10

Kanongott! Äts gärna snart igen!

Näringsvärde per portion

Energi 2462 KJ / 588 kCal
Fett 19 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 61 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept