Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rödspätta med ägg- och kräftsås

Rödspätta med ägg- och kräftsås är ett välsmakande recept på panerad rödspätta som du serverar med ris, gurkstavar och härlig sås av ägg, kräftstjärtar, crème fraiche och gräslök. Såsen smaksätts med citron, cayennepeppar, salt och peppar och blir det perfekta tillbehöret till den ljuvliga fisken.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spättan.
  2. Låt kräftorna rinna av.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 8 minuter. Spola dem i kallt vatten.
  5. Krydda spättan med salt och peppar och vänd dem i mjölet.
  6. Skala äggen, hacka dem och gräslöken. Blanda ägg, gräslök och kräftor med crème fraiche. Riv citronskalet och pressa ur saften. Rör ner citronskal och saft i såsen. Smaka av med cayennepeppar, salt och peppar.
  7. Skala och skär gurkan i stavar.
  8. Stek fisken i matfettet i en stekpanna 1–2 minuter på varje sida.
  9. Servera fisken med såsen, riset och gurkan.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre). Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g rödspättafiléer
  • 170 g kräftstjärtar
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 3 ägg
  • salt och peppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 citron
  • ca 1 krm cayennepeppar
  • 1/2 gurka
  • 2 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2484 kJ / 593 kCal