Dillbakad spätta med gröna ärter

Betyg 3.3 av 5.
136 personer har röstat
3
Dillbakad spätta med gröna ärter

En imponerande och mättande fiskrätt där en dillbakad spätta får sällskap av knapriga gröna ärter. Fisken tillreder sig själv i ugnen insvept i en krämig sås gjord på grädde, smulad buljong och dill. Avnjut sedan fisken tillsammans med nykokt rykande ris, ärter och sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2015

Dillbakad spätta med gröna ärter

Ingredienser

4 portioner
800 g rödspättafilé
2 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse
1/2 fiskbuljongtärning
1/2 ask dill (à 20 g)
salt
peppar
4 port ris
1/2 ask små ärtor (à 250 g)
1/2 isbergssallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
136 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt och väldigt gott.

Katarina

2019-06-13

Enkelt och supergott

Edvin

2018-07-31

Ok för min del. Övriga familjen tyckte detta var gott. :-)

Charlotta

2015-06-21

Näringsvärde per portion

Energi2688 KJ / 641 kCal
Fett22 g
Salt3.7 g
Kolhydrater58 g
Protein51 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ugnsspätta med blomkåls-couscous
Betyg 3.1 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödspätta meunière
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Peters magiska rödspätta
Betyg 3.6 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt spätta med äggsås
Betyg 2.8 av 5.
88 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt spätta med citron och sockerärtor
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödspätta i paneng curry med spetspaprika
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga