Dillbakad spätta med gröna ärter
En imponerande och mättande fiskrätt där en dillbakad spätta får sällskap av knapriga gröna ärter. Fisken tillreder sig själv i ugnen insvept i en krämig sås gjord på grädde, smulad buljong och dill. Avnjut sedan fisken tillsammans med nykokt rykande ris, ärter och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2015
Ingredienser
4 portioner
800 g rödspättafilé
2 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse
1/2 fiskbuljongtärning
1/2 ask dill (à 20 g)
salt
peppar
4 port ris
1/2 ask små ärtor (à 250 g)
1/2 isbergssallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2688 KJ / 641 kCal
Fett22 g
Salt3.7 g
Kolhydrater58 g
Protein51 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och väldigt gott.
Katarina
2019-06-13Enkelt och supergott
Edvin
2018-07-31Ok för min del. Övriga familjen tyckte detta var gott. :-)
Charlotta
2015-06-21