Dillbakad spätta med gröna ärter

134
3
Dillbakad spätta med gröna ärter

En imponerande och mättande fiskrätt där en dillbakad spätta får sällskap av knapriga gröna ärter. Fisken tillreder sig själv i ugnen insvept i en krämig sås gjord på grädde, smulad buljong och dill. Avnjut sedan fisken tillsammans med nykokt rykande ris, ärter och sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2015

Dillbakad spätta med gröna ärter

Ingredienser

4 portioner
800 g
rödspättafilé
2 dl
vispgrädde
1 msk
majsstärkelse
1/2
fiskbuljongtärning
1/2
ask dill (à 20 g)
-
salt och peppar
4
port ris
1/2
ask små ärtor (à 250 g)
1/2
isbergssallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Lägg den skurna salladen i iskallt vatten 5-10 minuter så blir den extra krispig.

Vad tyckte du om receptet?

134

Kommentarer

Katarina

2019-06-13

Enkelt och väldigt gott.

Edvin

2018-07-31

Enkelt och supergott

Charlotta

2015-06-21

Ok för min del. Övriga familjen tyckte detta var gott. :-)

Näringsvärde per portion

Energi 2688 KJ / 641 kCal
Fett 22 g
Salt 3.7 g
Kolhydrater 58 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept