En imponerande och mättande fiskrätt där en dillbakad spätta får sällskap av knapriga gröna ärter. Fisken tillreder sig själv i ugnen insvept i en krämig sås gjord på grädde, smulad buljong och dill. Avnjut sedan fisken tillsammans med nykokt rykande ris, ärter och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2015
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och väldigt gott.
Katarina
2019-06-13Enkelt och supergott
Edvin
2018-07-31Ok för min del. Övriga familjen tyckte detta var gott. :-)
Charlotta
2015-06-21