Stekt spätta med ägg- och citronsås

3
4
Stekt spätta med ägg- och citronsås

Bjud på riktig husmanskost med detta fina recept på stekt spätta med krämig ägg- och citronsås. Blanda samman din kalla sås av ägg, krasse, citron och crème fraiche och duka fram den med din gyllene fisk, ris och saftig, riven morot.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2011

Stekt spätta med ägg- och citronsås

Ingredienser

4 portioner
400 g
rödspättafilé
4
port ris eller annat gryn
2
ägg
-
salt och peppar
1 dl
vetemjöl
1
ask krasse
2 dl
lätt crème fraiche
ca 1 krm
cayennepeppar (eller mer efter smak)
1/2
citron
2
morötter
2 msk
smör eller margarin

För alla

Gör glutenfri: byt ut mjölet mot t ex po-fiber eller glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: byt ut äggen mot t ex 1-2 dl cottage cheese (för 4 port).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Marie

2012-11-22

God vardagsrätt! Fisken blev väldigt god och såsen också. Jag använde koncentrerad citronsaft som finns att köpa, enklare att dosera efter smak. De morötter jag hade hemma var ganska små, så jag rev 4 st.

Malin

2011-12-05

Verkligen jättegott! Men såsen var det för mycket citronsmak i. Men sonen åt lite ändå. Fick sen remouladsås istället... Kommer absolut göra igen men med mindre citron...

Jenny

2011-11-30

Fisken var god, med ris och morötter. Mina döttrar visste jag skulle inte äta såsen så jag gjorde en egen äggsås.

Näringsvärde per portion

Energi 2713 KJ / 648 kCal
Fett 18 g
Kolhydrater 82.3 g
Protein 35.2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept