Stekt spätta med ägg- och citronsås
Bjud på riktig husmanskost med detta fina recept på stekt spätta med krämig ägg- och citronsås. Blanda samman din kalla sås av ägg, krasse, citron och crème fraiche och duka fram den med din gyllene fisk, ris och saftig, riven morot.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2011
Ingredienser
4 portioner
400 g rödspättafilé
4 port ris eller annat gryn
2 ägg
salt
peppar
1 dl vetemjöl
1 ask krasse
2 dl lätt crème fraiche
ca 1 krm cayennepeppar (eller mer efter smak)
1/2 citron
2 morötter
2 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2713 KJ / 648 kCal
Fett18 g
Kolhydrater82.3 g
Protein35.2 g
Kommentarer
God vardagsrätt! Fisken blev väldigt god och såsen också. Jag använde koncentrerad citronsaft som finns att köpa, enklare att dosera efter smak. De morötter jag hade hemma var ganska små, så jag rev 4 st.
Marie
2012-11-22Verkligen jättegott! Men såsen var det för mycket citronsmak i. Men sonen åt lite ändå. Fick sen remouladsås istället... Kommer absolut göra igen men med mindre citron...
Malin
2011-12-05Fisken var god, med ris och morötter. Mina döttrar visste jag skulle inte äta såsen så jag gjorde en egen äggsås.
Jenny
2011-11-30