Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekt spätta med ägg- och citronsås

Bjud på riktig husmanskost med detta fina recept på stekt spätta med krämig ägg- och citronsås. Blanda samman din kalla sås av ägg, krasse, citron och crème fraiche och duka fram den med din gyllene fisk, ris och saftig, riven morot.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spättan om den är fryst.
  2. Koka riset eller grynen enligt anvisningarna på förpackningen. Koka äggen 8 minuter.
  3. Dela spättan på längden och krydda den med salt och peppar och vänd den i mjölet.
  4. Skala och hacka äggen och klipp krassen. Blanda ägg och krasse med crème fraiche. Finriv citronskalet, pressa ur juicen och rör ner skal och juice i såsen. Smaka av med cayennepeppar, salt och peppar.
  5. Skala och riv morötterna på grova sidan av rivjärnet.
  6. Stek fisken i en panna med matfettet, 1-2 minuter på varje sida.
  7. Servera fisken med såsen, ris och rårivna morötter.

För alla

Gör glutenfri: byt ut mjölet mot t ex po-fiber eller glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: byt ut äggen mot t ex 1-2 dl cottage cheese (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g rödspättafilé
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 2 ägg
  • salt och peppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ask krasse
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • ca 1 krm cayennepeppar (eller mer efter smak)
  • 1/2 citron
  • 2 morötter
  • 2 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2713 kJ / 648 kCal