Peters magiska rödspätta

57
11
Peters magiska rödspätta

Anki från Uppsala, som bidragit med detta recept, säger sig inte vara helt förtjust i fisk, men älskar att äta rödspätta som hennes Peter lagar! Här har våra kockar gjort en variant av Ankis favorit som vi hoppas är minst lika god som Peters!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2012

Peters magiska rödspätta

Ingredienser

4 portioner
800 g rödspättafiléer
900 g potatis
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
65 g färsk bladspenat
salt och peppar
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 fiskbuljongtärning eller 2 msk fiskfond
1 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
1 citron
1 kruka dill
80 g ishavsrom
1 dl riven ost

För alla:

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot havre-, soja- eller risalternativ. Uteslut osten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentarer

Nina

2021-10-17

Jag gjorde potatismos till, supergott!

Maria

2020-07-31

Suverän ! Jag lade purjolöken mm på fisken in i ugn och hade sås vid sidan om! Supergott!

Tina

2020-05-19

Tyckte denna rätten var väldigt god!! Kommer göra den fler gånger.

Näringsvärde per portion

Energi 2645 KJ / 631 kCal
Fett 22.3 g
Kolhydrater 48.8 g
Protein 55.5 g
Läs mer om näringsvärden