Peters magiska rödspätta

Betyg 3.6 av 5.
58 personer har röstat
11
Peters magiska rödspätta

Anki från Uppsala, som bidragit med detta recept, säger sig inte vara helt förtjust i fisk, men älskar att äta rödspätta som hennes Peter lagar! Här har våra kockar gjort en variant av Ankis favorit som vi hoppas är minst lika god som Peters!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2012

Peters magiska rödspätta

Ingredienser

4 portioner
800 g  rödspättafiléer
900 g  potatis
1/2   purjolök
1   vitlöksklyfta
2 msk  olivolja
65 g  färsk bladspenat
salt och peppar
2 dl  mjölk
1 dl  vispgrädde
1   fiskbuljongtärning eller 2 msk fiskfond
1 1/2 msk  majsstärkelse (Maizena)
1   citron
1   kruka dill
80 g  ishavsrom
1 dl  riven ost

För alla:

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot havre-, soja- eller risalternativ. Uteslut osten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
58 personer har röstat

Kommentarer

Jag gjorde potatismos till, supergott!

Nina

2021-10-17

Suverän ! Jag lade purjolöken mm på fisken in i ugn och hade sås vid sidan om! Supergott!

Maria

2020-07-31

Tyckte denna rätten var väldigt god!! Kommer göra den fler gånger.

Tina

2020-05-19

Näringsvärde per portion

Energi2645 KJ / 631 kCal
Fett22.3 g
Kolhydrater48.8 g
Protein55.5 g

Testa liknande recept

Dillbakad spätta med gröna ärter
Betyg 3.3 av 5.
135 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta med dill- och citronsås
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt spätta med äggsås
Betyg 2.8 av 5.
88 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsspätta med blomkåls-couscous
Betyg 3.1 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskfrikadeller med dill
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ansjovisspätta med dillroyal
Betyg 3.4 av 5.
57 personer har röstat
Under 45 min att tillaga