Peters magiska rödspätta

Betyg 3.6 av 5.
58 personer har röstat
11
Peters magiska rödspätta

Anki från Uppsala, som bidragit med detta recept, säger sig inte vara helt förtjust i fisk, men älskar att äta rödspätta som hennes Peter lagar! Här har våra kockar gjort en variant av Ankis favorit som vi hoppas är minst lika god som Peters!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2012

Peters magiska rödspätta

Ingredienser

4 portioner
800 g rödspättafiléer
900 g potatis
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
65 g färsk bladspenat
salt
peppar
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 fiskbuljongtärning eller 2 msk fiskfond
1 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
1 citron
1 kruka dill
80 g ishavsrom
1 dl riven ost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
58 personer har röstat

Kommentarer

Jag gjorde potatismos till, supergott!

Nina

2021-10-17

Suverän ! Jag lade purjolöken mm på fisken in i ugn och hade sås vid sidan om! Supergott!

Maria

2020-07-31

Tyckte denna rätten var väldigt god!! Kommer göra den fler gånger.

Tina

2020-05-19

Näringsvärde per portion

Energi2645 KJ / 631 kCal
Fett22.3 g
Kolhydrater48.8 g
Protein55.5 g

Testa liknande recept

Spätta meunière med dill- och romsås
Betyg 3.1 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillbakad spätta med gröna ärter
Betyg 3.3 av 5.
136 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsspätta med blomkåls-couscous
Betyg 3.1 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saltstänkt spätta med vitlöksfräst spenat
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta med dill- och citronsås
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta meunière med hollandaise och bellaverde
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga