Peters magiska rödspätta
Anki från Uppsala, som bidragit med detta recept, säger sig inte vara helt förtjust i fisk, men älskar att äta rödspätta som hennes Peter lagar! Här har våra kockar gjort en variant av Ankis favorit som vi hoppas är minst lika god som Peters!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2012
Ingredienser
4 portioner
800 g rödspättafiléer
900 g potatis
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
65 g färsk bladspenat
salt
peppar
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 fiskbuljongtärning eller 2 msk fiskfond
1 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
1 citron
1 kruka dill
80 g ishavsrom
1 dl riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2645 KJ / 631 kCal
Fett22.3 g
Kolhydrater48.8 g
Protein55.5 g
Kommentarer
Jag gjorde potatismos till, supergott!
Nina
2021-10-17Suverän ! Jag lade purjolöken mm på fisken in i ugn och hade sås vid sidan om! Supergott!
Maria
2020-07-31Tyckte denna rätten var väldigt god!! Kommer göra den fler gånger.
Tina
2020-05-19