Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Peters magiska rödspätta

Anki från Uppsala, som bidragit med detta recept, säger sig inte vara helt förtjust i fisk, men älskar att äta rödspätta som hennes Peter lagar! Här har våra kockar gjort en variant av Ankis favorit som vi hoppas är minst lika god som Peters!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina rödspättan.
  2. Sätt ugnen på 225˚C.
  3. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  4. Ansa och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöken.
  5. Fräs purjo- och vitlök i olivoljan i en kastrull. Lägg i spenaten och fräs den mjuk. Krydda med salt och peppar. Lägg upp allt på en tallrik.
  6. Koka upp mjölk, grädde och buljong. Red av såsen med redningen. Smaka av med salt, peppar och pressad citronsaft.
  7. Fördela spenaten på rödspättan och rulla ihop. Ställ rullarna i en ugnssäker form.
  8. Grovhacka hälften av dillen och rör ned i såsen. Häll såsen över spättarullarna. Strö över osten. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
  9. Vid servering garnera fisken med resten av dillen och ishavsromen. Skär resten av citronen i klyftor och servera till fisken och potatisen.

För alla:

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot havre-, soja- eller risalternativ. Uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g rödspättafiléer
  • 900 g potatis
  • 1/2 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 65 g färsk bladspenat
  • salt och peppar
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 fiskbuljongtärning eller 2 msk fiskfond
  • 1 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 citron
  • 1 kruka dill
  • 80 g ishavsrom
  • 1 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2645 kJ / 631 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer