Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Spätta med kräft- och äggsås

En somrig fiskrätt är den här stekta spättan som serveras med en sås med kräftor och ägg.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spättan.
  2. Koka riset eller grynen enligt anvisningen på förpackningen. Koka äggen 8 minuter.
  3. Dela spättan på längden och krydda den med salt och peppar. Vänd den i mjölet.
  4. Låt kräftorna rinna av.
  5. Skala och hacka äggen och klipp krassen. Blanda ägg, krasse och kräftor med crème fraiche. Riv citronskalet och pressa ur saften. Rör ner citronskal och saft i såsen. Smaka av med cayennepeppar, salt och peppar.
  6. Skala och riv morötterna på grova sidan av rivjärnet.
  7. Stek fisken i en panna i matfettet, 1–2 minuter på varje sida.
  8. Servera fisken med såsen, ris och rårivna morötter.

För alla

Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsmjöl.
Gör laktosfri: använd smör och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: uteslut äggen.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g rödspättafilé
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 2 ägg
  • salt och peppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 170 g kräftstjärtar i lake
  • 1 ask krasse
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 citron
  • ca 1 krm cayennepeppar (eller mer efter smak)
  • 2 morötter
  • 2 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2451 kJ / 584 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer