Spätta med kräft- och äggsås

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
2
Spätta med kräft- och äggsås

En somrig fiskrätt är den här stekta spättan som serveras med en sås med kräftor och ägg.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2012

Spätta med kräft- och äggsås

Ingredienser

4 portioner
400 g rödspättafilé
4 port ris eller annat gryn
2 ägg
salt
peppar
1 dl vetemjöl
170 g kräftstjärtar i lake
1 ask krasse
2 dl lätt crème fraiche
1/2 citron
ca 1 krm cayennepeppar (eller mer efter smak)
2 morötter
2 msk smör eller margarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Lättlagat, vill man lyxa till det - använd mandelmjöl och sesamfrön till panering, men det blev jättegott även enligt receptet

Ingegerd

2014-02-06

Denna maträtt var GOD och väldigt enkel att laga. Många av ingredienserna är sådana som går att köpa och spara när det är extrapris och väldigt många av dem är vanliga i mitt hushåll. Rekommenderas

Ingegerd

2014-02-06

Näringsvärde per portion

Energi2451 KJ / 584 kCal
Fett17.7 g
Kolhydrater65.2 g
Protein39.9 g

Testa liknande recept

Rödspätta med ägg- och kräftsås
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rädisor med kräftstjärtar och rostad lök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt spätta med ägg- och citronsås
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax- och kräftfylld rödspättafilé
Betyg 4.3 av 5.
29 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsspätta med blomkåls-couscous
Betyg 3.1 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Minipajer med Västerbottensost
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga