Spätta med kräft- och äggsås
En somrig fiskrätt är den här stekta spättan som serveras med en sås med kräftor och ägg.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2012
Ingredienser
4 portioner
400 g rödspättafilé
4 port ris eller annat gryn
2 ägg
salt
peppar
1 dl vetemjöl
170 g kräftstjärtar i lake
1 ask krasse
2 dl lätt crème fraiche
1/2 citron
ca 1 krm cayennepeppar (eller mer efter smak)
2 morötter
2 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2451 KJ / 584 kCal
Fett17.7 g
Kolhydrater65.2 g
Protein39.9 g
Kommentarer
Lättlagat, vill man lyxa till det - använd mandelmjöl och sesamfrön till panering, men det blev jättegott även enligt receptet
Ingegerd
2014-02-06Denna maträtt var GOD och väldigt enkel att laga. Många av ingredienserna är sådana som går att köpa och spara när det är extrapris och väldigt många av dem är vanliga i mitt hushåll. Rekommenderas
Ingegerd
2014-02-06