UNDER 15 MIN | Medel

Gul hummus

Sätt lite färg på den klassiska libanesiska kikärtsröran hummus. Gurkmeja gör den soligt gul och trevlig att se på. Att den också är gudomligt god gör inte saken sämre! Med kokta kikärter på burk går hummusen på ett kick. Bara fram med grönsaker och dippa.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa alla ingredienser till en slät röra med stavmixer eller i en matberedare. Späd ev med vatten om den känns för tjock. Smaka av med salt.
  2. Servera hummusen som dipp eller röra till wraps och sallad.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk kokta, sköljda kikärter (à ca 400 g)
  • 3/4 dl tahini (sesampasta)
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 1/2 tsk gurkmeja
  • 1 krm sambal oelek
  • 1/2 tsk spiskummin
  • salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 939 kJ / 281 kCal