Ugnsrostad morotshummus

Morötterna gör hummusen både söt och mustig. Dessutom får den vacker färg. Gör en större sats och förvara i kylen så har du mellanmålet fixat för några dagar framöver. Servera på rågbröd och toppa med skivad tomat.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat inkl bröd, per dl.
Energi1582 KJ / 378 kCal
Fett22 g
Salt1.5 g
Kolhydrater32 g
Protein9 g
Kommentarer
8 stSupergott! Jag ersatte kikärtor med vita bönor som jag hade hemma. Funkade bra.
Madeleine
Mycket gott på danskt rågbröd! Är gott även utan tahini.
Tage
Det är väldigt mycket fett. Kan man göra den magrare?
Marie
Väldigt gott trots att jag inte hade ngn tahini
Marina
Väldigt gott trots att jag inte hade ngn tahini
Marina
Extremt god! Perfekt att ha på mackor eller i en wrap
Elin
Supergod! Svägerskan bjöd på denna vid en träff, jag åkte direkt och handlade alla ingredienser och gjorde en stor sats när jag kom hem. Supersmarrig att ha i en Wrap med sallad och kyckling. Rekommenderas varmt!
Hanna
Riktigt gott! Använde färdigpressad citronjuice istället och det dog ju ingen av men hade säkert blivit ännu godare med färskpressad :-)
Elin