Rödbetshummus

Betyg 4.4 av 5.
64 personer har röstat
9
Rödbetshummus

Här har den klassiska kikärtsröran hummus fått härlig färg och smak av rödbetor. Denna urgoda röra gör du enkelt genom att mixa kikärter, vitlök, rödbetor, olivolja, tahini, spiskummin och citron.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Rödbetshummus

Ingredienser

4 portioner
1   förp kokta kikärtor (à ca 380 g)
2   vitlöksklyftor
3   kokta rödbetor (à ca 100 g)
4 msk  olivolja
1 msk  tahini (sesampasta)
1 tsk  spiskummin
salt och svartpeppar
1   citron

För alla

Kontrollera noga innehållet i sesampastan.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
64 personer har röstat

Kommentarer

Älskar denna hummus, använder den bara som dipp. Använd inte för mycket citron en liten citron eller en halv stor.

Chrusse

2023-12-31

Mina hemodlade rödbetor variera väldigt mycket i storlek, ungefär hur många gram är det som behövs?

Ulla

2023-12-20

Hej Ulla! Räkna med ca 300 g rödbeta i detta recept. Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-12-21

Vill berätta en viktigt ingrediens som räddade situationen. Glöm inte SPISKKUMMEN den rädda när jag tog för mycket salt.

Marianne

2023-12-09

Näringsvärde per portion

Energi991 KJ / 237 kCal
Fett17 g
Salt0.5 g
Kolhydrater13 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Kikärtsröra med sesam och rödbetor
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gul hummus
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillade lammkotletter med rödbetshummus och bulgur
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kikärtsdipp
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Helenas hummus
Betyg 2.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hummus
Betyg 3.9 av 5.
405 personer har röstat
Under 15 min att tillaga