Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Rödbetshummus

Här har den klassiska kikärtsröran hummus fått härlig färg och smak av rödbetor. Denna urgoda röra gör du enkelt genom att mixa kikärtor, vitlök, rödbetor, olivolja, tahini, spiskummin och citron.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa kikärter, vitlök, rödbetor, olivolja, tahini och spiskummin till en jämn smet. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sesampastan. I övrigt är hummusen fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket kokta kikärter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 kokta rödbetor
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk tahini (sesampasta)
  • 1 tsk spiskummin
  • salt och svartpeppar
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 991 kJ / 237 kCal