Här har den klassiska kikärtsröran hummus fått härlig färg och smak av rödbetor. Denna urgoda röra gör du enkelt genom att mixa kikärter, vitlök, rödbetor, olivolja, tahini, spiskummin och citron.
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2020
Kontrollera noga innehållet i sesampastan.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Kommentarer
Christian
2021-02-26Supergod gick fort åt som dipp och hann aldrig prova den på mackan.
Annika
2020-12-14Hej! Spadet i kikärtsförpackningen ska väl hällas av och kikärterna sköljas väl innan man använder dem. Det är knappast 6 g protein per portion i den färdiga "hummusen". I 100 g avrunna kikärter är det 6,7 g protein och blandar man med lika delar rödbetor blir det bara hälften så mycket. Det krävs då 200 g av er hummus för att det ska komma upp till 6 g protein och 200 g är rätt mycket, betydligt mer än vad någon skulle äta i en måltid. Man måste vara varsam med sifferuppgifter och inte lura dem som kanske vilja prova era recept.
Redaktionen ICAse
2020-12-16Hej Annika! Tack för din kommentar! Du har rätt, kikärtorna ska hällas av och sköljas innan man använder dom. Vi har nu lagt till det i receptet. Vad gäller näringsberäkningen så stämmer siffrorna. För att förtydliga så har vi näringsberäknat receptet per portion och inte per 100 g. Hoppas att du gillar hummusen! Hälsningar Elina
Ingmarie
2020-06-10Vad innebär 1 paket kokta kikärter? Viktmässigt i förhållande till 3 kokta rödbetor? Tacksam för hjälp med detta.
Redaktionen ICAse
2020-06-10Hej Ingmarie! Tack för din fråga. Vi har förtydligat i receptet att det ska vara en förpackning kokta kikärter vilket motsvarar ca 380 g. Hoppas att du gillar hummusen! Hälsningar Elina