Rödbetshummus
Här har den klassiska kikärtsröran hummus fått härlig färg och smak av rödbetor. Denna urgoda röra gör du enkelt genom att mixa kikärter, vitlök, rödbetor, olivolja, tahini, spiskummin och citron.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta kikärtor (à ca 380 g)
2 vitlöksklyftor
3 kokta rödbetor (à ca 100 g)
4 msk olivolja
1 msk tahini (sesampasta)
1 tsk spiskummin
salt
svartpeppar
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi991 KJ / 237 kCal
Fett17 g
Salt0.5 g
Kolhydrater13 g
Protein6 g
Kommentarer
Älskar denna hummus, använder den bara som dipp. Använd inte för mycket citron en liten citron eller en halv stor.
Chrusse
2023-12-31Mina hemodlade rödbetor variera väldigt mycket i storlek, ungefär hur många gram är det som behövs?
Ulla
2023-12-20Hej Ulla! Räkna med ca 300 g rödbeta i detta recept. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-21Vill berätta en viktigt ingrediens som räddade situationen. Glöm inte SPISKKUMMEN den rädda när jag tog för mycket salt.
Marianne
2023-12-09