Ugnsraggmunk med lingon- cottage cheese

37
16
Ugnsraggmunk med lingon- cottage cheese

Att tillaga raggmunk i ugnen är lika enkelt som att göra ugnspannkaka. Dessutom kan du göra annat medan den gräddas, som att blanda cottage cheese med lingonsylt till exempel. Ett gott och proteinrikt tillbehör till denna lakto-ovo-vegetariska raggmunk utan fläsk.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2018

Ugnsraggmunk med lingon- cottage cheese

Ingredienser

4 portioner
3
ägg
900 g
fast potatis
250 g
cottage cheese
250 g
körsbärstomater

Att ha hemma

2 dl
vetemjöl
5 dl
mjölk
1 tsk
salt
2 msk
smör eller margarin
1 dl
lingonsylt

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, cottage cheese och mjölk.

Klimatanpassa

Våga prova ett växtbaserat alternativ till mjölk. Väljer du havredryck och även använder margarin istället för smör i receptet så minskar du klimatpåverkan med 20%.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Maria

2020-12-03

Tråkigt, smakade mest lite degig potatis. Riktiga raggmunkar är betydligt godare och det finns även bättre recept på ugnsraggmunk.

Anna

2020-09-28

Bara bäst bäst BÄST!!!!!!!!!!!!

Britta

2020-09-08

Varför inte kalla det potatispannkakasom man ätit i alla tider. Varför måste man hitta på ett nytt namn.

Näringsvärde per portion

Energi 2370 KJ / 567 kCal
Fett 15 g
Salt 2.54 g
Kolhydrater 78 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept