Ugnsraggmunk med lingon- cottage cheese

53
20
Ugnsraggmunk med lingon- cottage cheese

Att tillaga raggmunk i ugnen är lika enkelt som att göra ugnspannkaka. Dessutom kan du göra annat medan den gräddas, som att blanda cottage cheese med lingonsylt till exempel. Ett gott och proteinrikt tillbehör till denna lakto-ovo-vegetariska raggmunk utan fläsk.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2018

Ugnsraggmunk med lingon- cottage cheese

Ingredienser

4 portioner
3 ägg
900 g fast potatis
250 g cottage cheese
250 g körsbärstomater

Att ha hemma

2 dl vetemjöl
5 dl mjölk
1 tsk salt
2 msk smör eller margarin
1 dl lingonsylt

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, cottage cheese och mjölk.

Klimatanpassa

Våga prova ett växtbaserat alternativ till mjölk. Väljer du havredryck och även använder margarin istället för smör i receptet så minskar du klimatpåverkan med 20%.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

53

Kommentarer

Petra

2023-01-17

Toppenrecept! Tror dock jag ska ha i lite bacon nästa gång för mer smak.

Pia

2023-01-12

Supergott!!! Bytte dock ut tomaterna mot rårivna morötter istället. Keso och lingon, en smaksensation.

Viktoria

2022-03-16

Bra att vikten på potatisen angavs! Jag glömde krama ur den rivna potatisen, blev bra iaf. La till en stor riven lök, hade 1/3 grahamsmjöl och 2/3 vetemjöl och så baconskivor ovanpå när jag brett ut smeten. Det blir mjukare än raggisar man steker i stekpanna när man gör i ugn, men gott ändå. Bra vardagsmat!

Näringsvärde per portion

Energi 2370 KJ / 567 kCal
Fett 15 g
Salt 2.54 g
Kolhydrater 78 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden