Ugnsraggmunk med lingon- cottage cheese
Att tillaga raggmunk i ugnen är lika enkelt som att göra ugnspannkaka. Dessutom kan du göra annat medan den gräddas, som att blanda cottage cheese med lingonsylt till exempel. Ett gott och proteinrikt tillbehör till denna lakto-ovo-vegetariska raggmunk utan fläsk.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2018
Ingredienser
4 portioner
2 dl vetemjöl
5 dl mjölk
3 ägg
1 tsk salt
900 g fast potatis
2 msk smör eller margarin
250 g cottage cheese
1 dl lingonsylt
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2370 KJ / 567 kCal
Fett15 g
Salt2.54 g
Kolhydrater78 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Min dotter tyckte att det var supergott och att vi borde laga det igen!
Karin
2024-03-11Toppenrecept! Tror dock jag ska ha i lite bacon nästa gång för mer smak.
Petra
2023-01-17Supergott!!! Bytte dock ut tomaterna mot rårivna morötter istället. Keso och lingon, en smaksensation.
Pia
2023-01-12