Ugnspannkaka med bacon och äpple
Ungspannkaka är svårslaget när du enkelt vill laga en god lunch eller middag. Pannkakan smaksätts med bacon och äpple. Du gör ungspannkakan extra nyttig genom att servera den tillsammans med cottage cheese, lingonsylt och rårivna morötter.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023
Ingredienser
4 portioner
2 1/2 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3/4 tsk salt
3 ägg
280 g tärnat bacon
1 äpple
Till servering
2 dl lingonsylt
2 rårivna morötter
250 g cottage cheese
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl tillbehör.
Energi2902 KJ / 693 kCal
Fett35 g
Salt3.5 g
Kolhydrater61 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En vardagsfavorit i vårt hem, bra oväxling/alternativ till skånsk äggakaka. Anväder lite mer mjöl , ca 3 dl, alt. lite psyllium fiber.
Björn
2024-11-25Blanda i 1,5 tsk. bakpulver i mjölet så blir pannkakan luftigare o ser ut som en puckelpist. Tomas.
Tomas
2024-11-10Stabbigt för lite mjöl. Men får godkänt
Saila
2024-11-07