Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ugnspannkaka med bacon och äpple

Ungspannkaka är svårslaget när du enkelt vill laga en god lunch eller middag. Pannkakan smaksätts med bacon och äpple. Du gör ungspannkakan extra nyttig genom att servera den tillsammans med cottage cheese, lingonsylt och rårivna morötter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Vispa ihop vetemjöl, hälften av mjölken och salt till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen och vispa ihop.
  3. Sätt in en ugnssäker form ca 20 x 30 cm (för 4 port) mitt i ugnen några minuter så att den blir varm. Lägg i baconet och låt det steka mitt i ugnen ca 10 minuter
  4. Dela, kärna ur och skär äpplet i tärningar. Lägg dem formen och häll över smeten. Grädda pannkakan mitt i ugnen 35-40 minuter.
  5. Till servering: servera med cottage cheese, lingonsylt och rårivna morötter.

För alla

Rätten innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfri cottage cheese.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med havre-, soja- eller risalternativ. Uteslut cottage cheese.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 3 ägg
  • 280 g tärnat bacon
  • 1 äpple
Till servering
  • 250 g cottage cheese
  • 2 dl lingonsylt
  • 2 rårivna morötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2844 kJ / 680 kCal
Läs mer om näringsvärden