Ugnsraggmunk med lingon- cottage cheese

Betyg 3.7 av 5.63 personer har röstat
Receptet har 21 kommentarer
Ugnsraggmunk med lingon- cottage cheese

Att tillaga raggmunk i ugnen är lika enkelt som att göra ugnspannkaka. Dessutom kan du göra annat medan den gräddas, som att blanda cottage cheese med lingonsylt till exempel. Ett gott och proteinrikt tillbehör till denna lakto-ovo-vegetariska raggmunk utan fläsk.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2018

Ugnsraggmunk med lingon- cottage cheese

Ingredienser

4 portioner
2 dl vetemjöl
5 dl mjölk
3 ägg
1 tsk salt
900 g fast potatis
2 msk smör eller margarin
250 g cottage cheese
1 dl lingonsylt
250 g körsbärstomater

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

21 st
  • God och enkel vardagsmat! Blandningen av lingonsylt och cottage cheese är det som främst sätter smak, ugnspotatispannkakan är rätt neutral i smaken men det har jag inget emot. Byter alltid ut vetemjölet med glutenfri mjölmix eftersom jag har celiaki och det funkar utmärkt!

    Jessica

  • Min dotter tyckte att det var supergott och att vi borde laga det igen!

    Karin

  • Toppenrecept! Tror dock jag ska ha i lite bacon nästa gång för mer smak.

    Petra

  • Supergott!!! Bytte dock ut tomaterna mot rårivna morötter istället. Keso och lingon, en smaksensation.

    Pia

  • Bra att vikten på potatisen angavs! Jag glömde krama ur den rivna potatisen, blev bra iaf. La till en stor riven lök, hade 1/3 grahamsmjöl och 2/3 vetemjöl och så baconskivor ovanpå när jag brett ut smeten. Det blir mjukare än raggisar man steker i stekpanna när man gör i ugn, men gott ändå. Bra vardagsmat!

    Viktoria

  • Jag o mina barnbarn gillar verkligen detta. Har gjort om receptet till lite nyttigare, slipper då också pressa ur potatissaften. 4 ägg, 4 dl växtmjölk eller kokosmjölk och vatten, 2 dl vetemjöl, 1 tsk salt vispas ihop. 1 pkt stora vita bönor mosas med gaffel på skärbrädan o vispas i smeten. Fast potatis o morötter, 800 gr tillsammans rivs grovt o blandas i Smörj formen ordentligt o grädda. Äts med sylt och bär

    Anette

  • Tråkigt, smakade mest lite degig potatis. Riktiga raggmunkar är betydligt godare och det finns även bättre recept på ugnsraggmunk.

    Maria

  • Bara bäst bäst BÄST!!!!!!!!!!!!

    Anna

  • Varför inte kalla det potatispannkakasom man ätit i alla tider. Varför måste man hitta på ett nytt namn.

    Britta

  • Låter som Öländsk Lufsa. Skillnaden är väl att man har fläsk till istället för cottage cheese.

    Lars-inge

Näringsvärde per portion

Energi2370 KJ / 567 kCal
Fett15 g
Salt2.54 g
Kolhydrater78 g
Protein25 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Raggmunk med lingonäpple
    Betyg 4.4 av 5.63 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnspannkaka med bacon och äpple
    Betyg 4.1 av 5.153 personer har röstat
    Receptet har 25 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grön ugnspannkaka
    Betyg 3 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Raggmunk med bacon och råkostsallad
    Betyg 3.6 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad