Ugnsraggmunk med lingon- cottage cheese

Att tillaga raggmunk i ugnen är lika enkelt som att göra ugnspannkaka. Dessutom kan du göra annat medan den gräddas, som att blanda cottage cheese med lingonsylt till exempel. Ett gott och proteinrikt tillbehör till denna lakto-ovo-vegetariska raggmunk utan fläsk.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2018

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2370 KJ / 567 kCal
Fett15 g
Salt2.54 g
Kolhydrater78 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
21 stGod och enkel vardagsmat! Blandningen av lingonsylt och cottage cheese är det som främst sätter smak, ugnspotatispannkakan är rätt neutral i smaken men det har jag inget emot. Byter alltid ut vetemjölet med glutenfri mjölmix eftersom jag har celiaki och det funkar utmärkt!
Jessica
Min dotter tyckte att det var supergott och att vi borde laga det igen!
Karin
Toppenrecept! Tror dock jag ska ha i lite bacon nästa gång för mer smak.
Petra
Supergott!!! Bytte dock ut tomaterna mot rårivna morötter istället. Keso och lingon, en smaksensation.
Pia
Bra att vikten på potatisen angavs! Jag glömde krama ur den rivna potatisen, blev bra iaf. La till en stor riven lök, hade 1/3 grahamsmjöl och 2/3 vetemjöl och så baconskivor ovanpå när jag brett ut smeten. Det blir mjukare än raggisar man steker i stekpanna när man gör i ugn, men gott ändå. Bra vardagsmat!
Viktoria
Jag o mina barnbarn gillar verkligen detta. Har gjort om receptet till lite nyttigare, slipper då också pressa ur potatissaften. 4 ägg, 4 dl växtmjölk eller kokosmjölk och vatten, 2 dl vetemjöl, 1 tsk salt vispas ihop. 1 pkt stora vita bönor mosas med gaffel på skärbrädan o vispas i smeten. Fast potatis o morötter, 800 gr tillsammans rivs grovt o blandas i Smörj formen ordentligt o grädda. Äts med sylt och bär
Anette
Tråkigt, smakade mest lite degig potatis. Riktiga raggmunkar är betydligt godare och det finns även bättre recept på ugnsraggmunk.
Maria
Bara bäst bäst BÄST!!!!!!!!!!!!
Anna
Varför inte kalla det potatispannkakasom man ätit i alla tider. Varför måste man hitta på ett nytt namn.
Britta
Låter som Öländsk Lufsa. Skillnaden är väl att man har fläsk till istället för cottage cheese.
Lars-inge