Ugnsraggmunk med fläsk

Raggmunk med fläsk är en favorit som här får en ny skepnad då den görs i ugnen istället för i pannan. Genom att grädda raggmunken i ugnen blir den otroligt saftig inuti, samtidigt som den får en härligt gyllenbrun yta. Ät och njut med knaperstekt fläsk och en rejäl klick lingonsylt!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024

Gör så här
00:35:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3237 KJ / 774 kCal
Fett45 g
Salt5.5 g
Kolhydrater57 g
Protein33 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
20 stJag tränar fläsket och försteker det som till fläskpannkaka lägger det sedan i botten på längpannan. Så gott.
Sonja
Den rätten var ingen höjdare, gör hellre en ugnspannkaka med fläsk.
Anna
Som ölänning är jag riktigt besviken. ingenting stämde varken konsistens eller smak tyckte mer det vart en omelett med potatis. Ska ge de en chans till. Men då ska jag riva potatisen finare så att smeten och potatisen blandar sig bättre.
Fia
Jättegott och enkelt! Så bra vardagsmat!
Eva
Bra vardagsmat!
Ann louise
Gott! Om man använder plåt bränns maten fast på kanterna 😔 Ersatte fläsk med hallomi ost andra gången jag lagade maten.
Fadi
Supergott med bacon, funkar med hemlagad rödvinbärsylt.
Anders
Min fastnade i kanterna, smorde nog med för lite fett. Är det bakplåtspapper som Ica använt, ser ut så på bilden?
Pia
Lät väldigt gott men smakade ingenting. En halv tsk salt är alldeles för lite, nu var det lingonsylten som gjorde smaken. Kan mängden salt verkligen stämma? Maritha
Maritha
Använd inte en form som är mindre en 30x40 cm, för då blir potatisen kokt istället för brynt.
Eva