Ugnsraggmunk med fläsk

Raggmunk med fläsk är en favorit som här får en ny skepnad då den görs i ugnen istället för i pannan. Genom att grädda raggmunken i ugnen blir den otroligt saftig inuti, samtidigt som den får en härligt gyllenbrun yta. Ät och njut med knaperstekt fläsk och en rejäl klick lingonsylt!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024

Ingredienser
4 portioner
Rårörda lingon
2 dl frysta lingon
1 dl strösocker
2 msk smör
4 ägg
4 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 1/2 dl vetemjöl
2 bakpotatisar (à ca 350 g)
2 morötter
375 g skivat rimmat stekfläsk
1 msk smör
Gör så här
00:35:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3237 KJ / 774 kCal
Fett45 g
Salt5.5 g
Kolhydrater57 g
Protein33 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tränar fläsket och försteker det som till fläskpannkaka lägger det sedan i botten på längpannan. Så gott.
Sonja
2025-03-15Den rätten var ingen höjdare, gör hellre en ugnspannkaka med fläsk.
Anna
2025-02-28Som ölänning är jag riktigt besviken. ingenting stämde varken konsistens eller smak tyckte mer det vart en omelett med potatis. Ska ge de en chans till. Men då ska jag riva potatisen finare så att smeten och potatisen blandar sig bättre.
Fia
2025-02-11