Ugnspannkaka med zucchini, soltorkad tomat och fetaost

Ugnspannkakan är en riktig vardagsräddare och en rätt som är både enkel att laga och variera. Här har vi piffat till den klassiska pannkakan med zucchini, soltorkade tomater och fetaost i smeten för en medelhavstouch. Prova du också!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1761 KJ / 420 kCal
Fett18 g
Salt5 g
Kolhydrater41 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
20 stVi tog lingonsylt till och det blev toppen!
Jan
La den rivna zucchinin i ett durslag och lät rinna av. Pressade ut resten av vätskan med baksidan av en matsked. Hade även i svartpeppar. Tyckte rätten var lite smaklös.
Marianne
Jag har justerat receptet lite. Tar bara 1 zucchini till 6 port och då 5 ägg (svårt med 4,5 st). Saltar ur zucchinin ordentligt. Då tycker jag att den sätter sig och inte blir rinnig. Gott rescept👌
Anneli
Hade problem som många andra att det blev för blött och efter 45 minuter var det fortfarande för rinningt i mitten, fantastiskt gott men nästa gång tar jag nog mindre mjölk när jag gör smeten och häller på mer i efterhand om det blir för tjockt. Annars 10/10
Jovita
Hej Jovita! Tack för din kommentar. Kul att höra att det blev gott i slutändan! Det är viktigt att du saltar zucchinin och låter den dra för att sedan krama ur all vätska. Annars kan det bli för blött. Vi rekommenderar också att ha en form med mått ca 20 x 30 cm för bästa resultat. Hälsningar Elina
ICA-köket
Gjorde enligt receptet men kramade ur zucchinin väldigt noga. Hade dock ingen fetaost men tog riven parmesan istället. Blev mycket gott.
Anneli
Den var rinnig efter 35 minuter, jag lade den en extra 15 minuter och fortfarande ganska blött inuti. Väldigt besviken
Julie
Läste kommentarerna innan tillagning och bytte vätskan till 3 dl mjölk och 2 dl havregrädde istället. Adderade purjolök och såg till att krama ur all vätska ur zucchinin ordentligt innan pannkakan åkte in i ugnen. Lät den stå 10 min innan servering, blev superbra!
Emelie
Då vanligt vetemjöl snarare ger mig hungerskänsla än mättnad provade jag att köra hälften av mjölet rågsikt och hälften havremjöl. Tog även mindre av mjölken pga det verkade som väldigt mkt. Kanske var det valet av annat mjöl som ställde till det men rätten blev bara som en tjock gröt och inte alls genombakad. Jag misstänker dock att det är svårt pga zucchini är så fuktigt i sig.
Hanna
Tung och stabbig. Riktigt trist.
Ingela
Riktigt gott men mer som en omelett. Lätt att laga
Monica