Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Dinkelpannkaka med skinka och senapscottage cheese

Finns det någon som inte gillar ugnspannkaka? Detta recept är för dig som vill ha en matigare pannkaka i ugn. Du gör den av bland annat broccoli, dinkelmjöl och skinka och serverar med krämig cottage cheese med smak av senap!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina broccolin om den är fryst. Dela ev stora buketter.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Blanda mjöl, timjan och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.
  4. Fördela broccoli och skinkstrimlor i botten av en smord långpanna ca 30 x 40 cm (för 4 port). Häll över pannkakssmeten. Sätt mitt i ugnen ca 30 minuter tills pannkakan stelnat och fått fin färg. Gör resten under tiden.
  5. Senapskeso: Blanda cottage cheese, senap och honung i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg salladen i en skål. Häll på en dressing av olja, vinäger, salt och peppar.
  7. Servera ugnspannkakan med senapskeso och grönsallad.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialmjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk, byt cottage cheese mot t ex laktosfri crème fraiche eller laktosfri medelhavsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot soja-, havre- eller risbaserat mjölkalternativ, ersätt cottage cheese med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Koka broccolin som vanligt och servera vid sidan om ugnspannkakan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 225 g broccoli
  • 4 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 8 dl mjölk (gärna 3 %)
  • 4 ägg
  • 180 g strimlad, rökt skinka
  • 1 påse färdigskuren sallad
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt till dressingen
  • 1/2 krm peppar till dressingen
Senapskeso
  • 250 g cottage cheese (cottage cheese)
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2464 kJ / 591 kCal