Dinkelpannkaka med skinka och senapscottage cheese

2
2
Dinkelpannkaka med skinka och senapscottage cheese

Finns det någon som inte gillar ugnspannkaka? Detta recept är för dig som vill ha en matigare pannkaka i ugn. Du gör den av bland annat broccoli, dinkelmjöl och skinka och serverar med krämig cottage cheese med smak av senap!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2011

Dinkelpannkaka med skinka och senapscottage cheese

Ingredienser

4 portioner
225 g broccoli
4 dl siktat dinkelmjöl
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
8 dl mjölk (gärna 3 %)
4 ägg
180 g strimlad, rökt skinka
1 påse färdigskuren sallad
1 msk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt till dressingen
1/2 krm peppar till dressingen

Senapskeso

250 g cottage cheese (cottage cheese)
1 msk dijonsenap
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
salt och peppar

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialmjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk, byt cottage cheese mot t ex laktosfri crème fraiche eller laktosfri medelhavsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot soja-, havre- eller risbaserat mjölkalternativ, ersätt cottage cheese med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Koka broccolin som vanligt och servera vid sidan om ugnspannkakan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Krister

2011-12-21

Vi gillade allt utom keson, bättre med bara lite houng i den och inte senap.

Anna

2011-12-14

Lite skrivfel på Senapskeson, Ska det vara 1msk eller 1 tsk senap tro?

Näringsvärde per portion

Energi 2464 KJ / 591 kCal
Fett 215 g
Kolhydrater 575 g
Protein 397 g
Läs mer om näringsvärden