Ugnspannkaka med spenat och kassler

15
2
Ugnspannkaka med spenat och kassler

Denna matiga ugnspannkaka med siktat dinkelmjöl, spenat och kassler är en hälsosam vardagsrätt för både stora och små. Servera gärna med cottage cheese.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Ugnspannkaka med spenat och kassler

Ingredienser

4 portioner
8 dl
mjölk (3 %)
4
ägg
4 1/2 dl
dinkelmjöl (siktat)
250 g
fryst, tinad bladspenat
200 g
kassler
1 msk
smör
1 tsk
salt

Lingonkeso

250 g
cottage cheese
1 dl
rårörda lingon

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av mjölk, matfett och cottage cheese.

Under 45 minuter

Gör så här

Näringsberäkningen inkluderar äppelsallad.

Tips

Ugnspannkaka är ett av de mest eftersökta recepten på nätet. Inte konstigt – det är ju så enkelt! Lika enkelt är det att variera smet och tillbehör i hälsosam riktning. Lite quick fix (för 4 port):
Byt ut 1 dl av mjölet mot fiberrikt grahamsmjöl. Förstärk med ett par matskedar havrekli, som ger god smak och kolesterolsänkande betaglukaner.
Vidga dina charkvyer och våga prova kalkonbacon, kotlettbacon eller rimmat bogfläsk så sparar du in flera kalorier jämfört med knaperstekt bacon.
Få i dig fler lingon än gram socker genom att råröra dem själv: Blanda 1 paket frysta, tinade lingon (225 g) med 3/4 dl socker. Rör tills allt socker har lösts upp.
Skarva med 1 påse färdigskuren råkostsallad för grönsakskvoten.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Emma

9/24/2015

Ett av favoritrecepten, funkar för hela familjen. Är vegetarian och byter ut kasselern mot Hälsans köks soja-bacon, rekommenderas!

Emelie

1/24/2012

Mycket gott! jag gillar denna bättre än den vanliga fläskpannkakan.. Spenaten gav pannkakan en väldigt god smak! :)

Näringsvärde per portion

Energi -1 KJ / 737 kCal
Fett 27 g
Kolhydrater 77 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept