Ugnspannkaka med spenat och kassler
Denna matiga ugnspannkaka med siktat dinkelmjöl, spenat och kassler är en hälsosam vardagsrätt för både stora och små. Servera gärna med cottage cheese.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012
Ingredienser
4 portioner
8 dl mjölk (3 %)
4 ägg
4 1/2 dl dinkelmjöl (siktat)
250 g fryst, tinad bladspenat
200 g kassler
1 msk smör
1 tsk salt
Lingonkeso
250 g cottage cheese
1 dl rårörda lingon
Gör så här
Näringsberäkningen inkluderar äppelsallad.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi-1 KJ / 737 kCal
Fett27 g
Kolhydrater77 g
Protein45 g
Kommentarer
Så gott. Bästa ugnspannkakan som finns. Kör med hackad spenat. Kassler kan bytas ut mot rökt skinka eller bog. Blir precis lika gott.
Josephine
2022-01-26Hur smidigt som helst att tillaga och så gott
Angelica
2021-09-12Ett av favoritrecepten, funkar för hela familjen. Är vegetarian och byter ut kasselern mot Hälsans köks soja-bacon, rekommenderas!
Emma
2015-09-24