Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Saffranspudding med hjortron & honungsnötter

Mjuk och krämig pudding med saffran, mannagryn, grovriven mandelmassa och kokos. Njut denna underbara pudding med färgrika varma hjortron och söta rostade honungsnötter. En förträfflig dessert.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt cottage cheese, mandelmassa, mjölk, smör och ägg. Rör ihop till en fin smet. Häll smeten i en smord och bröad form (ca 20 x 30 cm, för 8 port). Använd gärna mannagryn i stället för ströbröd.
  3. Grädda saffranspuddingen mitt i ugnen i 40-45 minuter.
  4. Till servering: Servera den gärna ljummen med lite matyoghurt, Honungsnötter och Varma hjortron.

Tips

Äts med fördel varm. Om det mot förmodan skulle bli något över håller den flera dagar i kylen.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 dl mannagryn (gärna dinkelmannagryn)
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl riven kokos
  • 1 dl dinkelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1 dl cottage cheese
  • 50 g grovriven mandelmassa
  • 3 dl mjölk
  • 50 g smält smör
  • 2 ägg
  • smör och mannagryn till formen
Till servering
  • matyoghurt (10%) till servering
Lägg till i inköpslistan