Saffranspudding med hjortron & honungsnötter

Mjuk och krämig pudding med saffran, mannagryn, grovriven mandelmassa och kokos. Njut denna underbara pudding med färgrika varma hjortron och söta rostade honungsnötter. En förträfflig dessert.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Ingredienser
8 portioner
2 dl mannagryn (gärna dinkelmannagryn)
2 dl socker
1 1/2 dl riven kokos
1 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 dl cottage cheese
50 g grovriven mandelmassa
3 dl mjölk
50 g smält smör
2 ägg
smör och mannagryn till formen
Till servering
matyoghurt (10%) till servering
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott. Lättlagad, men föredrar vispad grädde och ev hjortron. Nötterna kan man skippa. De är goda men det blir litet för mycket.
Hans
2013-12-02Jag blev bjuden på denna dessert hos min dotter på juldagen. Den är numera min favorit med björnbär!
Bengt
2009-12-28