Saffranspudding med hjortron & honungsnötter

6
2
Saffranspudding med hjortron & honungsnötter

Mjuk och krämig pudding med saffran, mannagryn, grovriven mandelmassa och kokos. Njut denna underbara pudding med färgrika varma hjortron och söta rostade honungsnötter. En förträfflig dessert.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Saffranspudding med hjortron & honungsnötter

Ingredienser

8 portioner
2 dl mannagryn (gärna dinkelmannagryn)
2 dl socker
1 1/2 dl riven kokos
1 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 dl cottage cheese
50 g grovriven mandelmassa
3 dl mjölk
50 g smält smör
2 ägg
smör och mannagryn till formen

Till servering

matyoghurt (10%) till servering

Gör så här

Tips

Äts med fördel varm. Om det mot förmodan skulle bli något över håller den flera dagar i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Hans

2013-12-02

Mycket gott. Lättlagad, men föredrar vispad grädde och ev hjortron. Nötterna kan man skippa. De är goda men det blir litet för mycket.

Bengt

2009-12-28

Jag blev bjuden på denna dessert hos min dotter på juldagen. Den är numera min favorit med björnbär!