Saffranspudding med hjortron & honungsnötter
Mjuk och krämig pudding med saffran, mannagryn, grovriven mandelmassa och kokos. Njut denna underbara pudding med färgrika varma hjortron och söta rostade honungsnötter. En förträfflig dessert.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009
Ingredienser
8 portioner
2 dl mannagryn (gärna dinkelmannagryn)
2 dl socker
1 1/2 dl riven kokos
1 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 dl cottage cheese
50 g grovriven mandelmassa
3 dl mjölk
50 g smält smör
2 ägg
smör och mannagryn till formen
Till servering
matyoghurt (10%) till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott. Lättlagad, men föredrar vispad grädde och ev hjortron. Nötterna kan man skippa. De är goda men det blir litet för mycket.
Hans
2013-12-02Jag blev bjuden på denna dessert hos min dotter på juldagen. Den är numera min favorit med björnbär!
Bengt
2009-12-28