Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Dubbla kasslerskivor med grönsakspasta

Gott och lättlagat pastarecept som tack vare sin korta tillagningstid passar utmärkt till vardagsmiddagen. Dubbla kasslerskivor med grönsakspasta får sin goda smak av råvaror som kassler, cottage cheese, haricots verts och tomater. Perfekt mat till picknicken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt bönorna koka med när ca 4 min återstår av koktiden.
  2. Skölj och skär tomaterna i klyftor. Låt pasta och bönor rinna av och blanda med tomatklyftorna.
  3. Skär kasslern i tunna skivor. Fördela cottage cheese på hälften av kasslerskivorna. Lägg på resterande skivor och tryck ihop.
  4. Stek kasslerskivorna i olja några min per sida.
  5. Servera kasslern med grönsakspasta och bröd.

För alla

Gör glutenfri: byt ut pastan mot glutenfri pasta.
Gör mjölkfri: ersätt cottage cheese med sojabaserad färskost.
Gör äggfri: kontrollera att pastan är fri från ägg.

Tips

Ge pastan lite annorlunda färg genom att blanda 1 tsk gurkmeja (för 4 port) i kokvattnet.

Gröna tipset: Fördela cottage cheese mellan tunna skivor squash som steks någon min per sida istället för kasslern om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex spiraler
  • 300 g djupfrysta haricots verts
  • 4 tomater
  • 500 g kassler
  • 250 g cottage cheese gärna smaksatt med t ex feta och oliv
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2600 kJ / 622 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden