Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatispannkaka och blåbärscottage cheese

Med finriven potatis i smeten blir dessa pannkakor mer matiga – mjuka och fylliga i mitten och frasiga i kanterna. Cottage cheese blandat med blåbär är gott till. Barnvänligt!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop dinkelmjöl, grahamsmjöl och hälften av vätskan till en slät smet. Tillsätt äggen. Vispa i resten av vätskan.
  2. Skala och finriv potatisen. Blanda i den i smeten.
  3. Stek tunna pannkakor av smeten i smör. Rör om i smeten mellan varje stekning så att potatisen fördelas jämnt.
  4. Blåbärsröra: Blanda blåbär och cottage cheese. Servera till pannkakorna och ringla över honung.

För alla

Innehåller gluten, ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd havredryck eller laktosfri mjölk. Stek i laktosfritt matfett och välj laktosfri cottage cheese.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 6 dl havredryck (eller mjölk)
  • 4 ägg
  • 200 g mandelpotatis
  • smör till stekning
  • flytande honung
Blåbärsröra
  • 250 g frysta, halvtinade blåbär
  • 1 liten burk cottage cheese (à 250 g)
Lägg till i inköpslistan