Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Morotspannkaka med bacon och äppellingon

Ett recept på en lite mer matig och mättande pannkaka gjord på morot och bacon. Servera morotspannkakan tillsammans med äppellingon. Gott, enkelt och mättande!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Vispa ihop ägg, vetemjöl och hälften av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken.
  3. Lägg bacontärningar i en smord långpanna. Ställ in i ugnen ca 5 minuter.
  4. Skala och riv potatisar och morötter grovt. Ansa och skär purjolök i tunna skivor. Blanda ner grönsakerna i smeten. Krydda med salt och peppar.
  5. Sänk värmen till 200°C.
  6. Häll smeten i långpannan, rör runt så att bacon och grönsaker fördelas jämnt. Ställ in i ugnen 25–30 minuter. Servera pannkakan med urkärnat, tärnat äpple blandat med rårörda lingon.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 1 paket bacontärningar (à 140 g)
  • 2 potatisar
  • 2 morötter
  • 1/2 purjolök
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • urkärnat tärnat äpple
  • rårörda lingon
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer