Morotspannkaka med purjo och bacon

8
7
Morotspannkaka med purjo och bacon

Denna vackra morotspannkaka med purjo och salt bacon är en trevlig omväxling till den traditionella ugnspannkakan. Grädda din mumsiga pannkaka en stund i ugn och servera den sedan med syrliga äppelbitar i rårörda lingon. Gott och mättande!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Morotspannkaka med purjo och bacon

Ingredienser

4 portioner
4 ägg
4 dl mjöl
8 dl mjölk
1 paket bacontärningar (à 140 g)
2 potatisar
2 morötter
1/2 purjolök
2 tsk salt
2 krm peppar
1 urkärnat, tärnat äpple
2 dl rårörda lingon

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Birgit

2012-06-27

Mýcket god och matig.

Ann-charlott

2011-01-10

Smarrigt recept som också fungerar med glutenfri mjölmix (gärna hälften grovmix) om man tillsätter 1/2 tsk bakpulver i smeten!

Anna

2009-06-25

Jättegott! Tyckte hela familjen. Kul omväxling till vanlig ugnspannkaka.