Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Morotspannkaka med purjo och bacon

Denna vackra morotspannkaka med purjo och salt bacon är en trevlig omväxling till den traditionella ugnspannkakan. Grädda din mumsiga pannkaka en stund i ugn och servera den sedan med syrliga äppelbitar i rårörda lingon. Gott och mättande!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Vispa ägg, mjöl och mjölk till en jämn smet. Vispa ner ytterligare mjölk.
  3. Lägg bacontärninga i en smord långpanna. Ställ in i ugnen ca 5 minuter.
  4. Skala och riv potatisar och morötter grovt. Ansa och skär purjolök i tunna skivor/ringar. Blanda ner grönsakerna i smeten. Tillsätt salt och peppar.
  5. Sänk värmen till 200°C. Häll smeten i långpannan, rör runt så att bacon och grönsaker fördelas jämnt. Ställ in i ugnen 25-30 minuter. Servera pannkakan med urkärnat, tärnat äpple blandat med rårörda lingon.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 4 dl mjöl
  • 8 dl mjölk
  • 1 paket bacontärningar (à 140 g)
  • 2 potatisar
  • 2 morötter
  • 1/2 purjolök
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 urkärnat, tärnat äpple
  • 2 dl rårörda lingon
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?