Morotspannkaka med purjo och bacon
Denna vackra morotspannkaka med purjo och salt bacon är en trevlig omväxling till den traditionella ugnspannkakan. Grädda din mumsiga pannkaka en stund i ugn och servera den sedan med syrliga äppelbitar i rårörda lingon. Gott och mättande!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
4 dl mjöl
8 dl mjölk
1 paket bacontärningar (à 140 g)
2 potatisar
2 morötter
1/2 purjolök
2 tsk salt
2 krm peppar
1 urkärnat, tärnat äpple
2 dl rårörda lingon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mýcket god och matig.
Birgit
2012-06-27Smarrigt recept som också fungerar med glutenfri mjölmix (gärna hälften grovmix) om man tillsätter 1/2 tsk bakpulver i smeten!
Ann-charlott
2011-01-10Jättegott! Tyckte hela familjen. Kul omväxling till vanlig ugnspannkaka.
Anna
2009-06-25