Ugnspannkaka med rimmad bog

26
2
Ugnspannkaka med rimmad bog

Varför äter man inte ugnspannkaka oftare? Den rimmade bogen skärs i bitar och läggs i en ugnsform innan pannkakssmeten hälls över. Det salta och milda passar utmärkt ihop med den söta lingonsylten. Servera ihop med morotsstavar, och ät upp till sista smulan!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2021

Ugnspannkaka med rimmad bog

Ingredienser

4 portioner
400 g rimmad bog
8 dl mjölk
4 ägg
500 g morötter

Att ha hemma

1/2 msk smör eller margarin
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 dl lingonsylt

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Maria

2021-08-30

Gott, bra recept! Inte så flottigt som det kan bli med bacon ibland.

Nanna

2021-03-04

Barnen på 4 o 6 år älskade den och vi alla tyckte det var mycket godare med bog istället för bacon som vi har annars. Lätt att göra mer matig med rivna morötter/zucchini o broccoli.👍

Näringsvärde per portion

Energi 2997 KJ / 715 kCal
Fett 22 g
Salt 1.65 g
Kolhydrater 85 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden