Ugnspannkaka med rimmad bog

25
1
Ugnspannkaka med rimmad bog

Varför äter man inte ugnspannkaka oftare? Den rimmade bogen skärs i bitar och läggs i en ugnsform innan pannkakssmeten hälls över. Det salta och milda passar utmärkt ihop med den söta lingonsylten. Servera ihop med morotsstavar, och ät upp till sista smulan!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2021

Ugnspannkaka med rimmad bog

Ingredienser

4 portioner
400 g
rimmad bog
8 dl
mjölk
4
ägg
500 g
morötter

Att ha hemma

1/2 msk
smör eller margarin
4 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
2 dl
lingonsylt

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentar

Nanna

2021-03-04

Barnen på 4 o 6 år älskade den och vi alla tyckte det var mycket godare med bog istället för bacon som vi har annars. Lätt att göra mer matig med rivna morötter/zucchini o broccoli.👍

Näringsvärde per portion

Energi 2997 KJ / 715 kCal
Fett 22 g
Salt 1.65 g
Kolhydrater 85 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept