Ugnspannkaka med rimmad bog
Varför äter man inte ugnspannkaka oftare? Den rimmade bogen skärs i bitar och läggs i en ugnsform innan pannkakssmeten hälls över. Det salta och milda passar utmärkt ihop med den söta lingonsylten. Servera ihop med morotsstavar, och ät upp till sista smulan!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2021
Ingredienser
4 portioner
400 g rimmad bog
8 dl mjölk
4 ägg
500 g morötter
Att ha hemma
1/2 msk smör eller margarin
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 dl lingonsylt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2997 KJ / 715 kCal
Fett22 g
Salt1.65 g
Kolhydrater85 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott, bra recept! Inte så flottigt som det kan bli med bacon ibland.
Maria
2021-08-30Barnen på 4 o 6 år älskade den och vi alla tyckte det var mycket godare med bog istället för bacon som vi har annars. Lätt att göra mer matig med rivna morötter/zucchini o broccoli.👍
Nanna
2021-03-04