Ugnspannkaka med grillad paprika och tomatkompott

0
0
Ugnspannkaka med grillad paprika och tomatkompott

Variant av ugnspannkaka som innehåller både grillad paprika och spenat, vilka ger pannkakan fin smak. Serveras tillsammans med den chilikryddade tomatkompotten och toppa pannkakan med fetaost och pumpakärnor.

Skriv ut
Ugnspannkaka med grillad paprika och tomatkompott

Ingredienser

4 portioner

Tomatkompott

3 cm
ingefära
1
röd peppar (chili)
500 g
tomater
1
citron (finrivet skal och färskpressad saft)
2 dl
syltsocker

Ugnspannkaka

4
ägg
3 dl
vetemjöl
6 dl
mjölk
1/2 tsk
salt
1 msk
smör (till formen)
1
förp grillad paprika (à 530 g)
1
förp babyspenat (à 65 g)
150 g
fetaost
1 dl
pumpakärnor

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, smör och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, smör och fetaost mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3261 KJ / 780 kCal
Fett 31 g
Salt 2 g
Kolhydrater 92 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept