Ugnspannkaka med grillad paprika och tomatkompott

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
0
Ugnspannkaka med grillad paprika och tomatkompott

Variant av ugnspannkaka som innehåller både grillad paprika och spenat, vilka ger pannkakan fin smak. Serveras tillsammans med den chilikryddade tomatkompotten och toppa pannkakan med fetaost och pumpakärnor.

Ugnspannkaka med grillad paprika och tomatkompott

Ingredienser

4 portioner

Tomatkompott

3 cm ingefära
1 röd peppar (chili)
500 g tomater
1 citron (finrivet skal och färskpressad saft)
2 dl syltsocker

Ugnspannkaka

4 ägg
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 msk smör (till formen)
1 förp grillad paprika (à 530 g)
1 förp babyspenat (à 65 g)
150 g fetaost
1 dl pumpakärnor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3261 KJ / 780 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater92 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ugnspannkaka med zucchini och grillost
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dutch baby med risgrynsgröt
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkålsugnspannkaka med fetaost
Betyg 2.9 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ålandspannkaka
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbssylt med chokladscones och vaniljgrädde
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnspannkaka med palsternacka
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga