Ugnspannkaka med grillad paprika och tomatkompott
Variant av ugnspannkaka som innehåller både grillad paprika och spenat, vilka ger pannkakan fin smak. Serveras tillsammans med den chilikryddade tomatkompotten och toppa pannkakan med fetaost och pumpakärnor.
Ingredienser
4 portioner
Tomatkompott
3 cm ingefära
1 röd peppar (chili)
500 g tomater
1 citron (finrivet skal och färskpressad saft)
2 dl syltsocker
Ugnspannkaka
4 ägg
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 msk smör (till formen)
1 förp grillad paprika (à 530 g)
1 förp babyspenat (à 65 g)
150 g fetaost
1 dl pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3261 KJ / 780 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater92 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer