Blomkålsugnspannkaka med fetaost
Kvällens middag bjuder på en annorlunda men ack så smarrig ungspannkaka. Denna matiga pannkaka med blomkål, fetaost och sting av chili gör att smaklökarna jublar. Toppad med crisp från pumpakärnorna och fräschör från myntan gör rätten till en riktig smakupplevelse.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2018
Ingredienser
4 portioner
2 förp blomkålsris (à 250 g)
1 förp stekris, rödkål och brysselkål (à 250 g)
1 röd chilipeppar
1/2 tsk salt
2 krm peppar
4 ägg
4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar ca 270 g)
9 dl mjölk
1 tsk curry
1/2 tsk spiskummin
150 g fetaost
1 msk olja till långpannan
Till servering
1 kruka mynta
65 g babyspenat
1/2 dl pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3222 KJ / 769 kCal
Fett28 g
Salt3.25 g
Kolhydrater89 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ok maträtt. Förstår några som tidigare dissat den. Ovanlig smak, inget man väntar sig. Vinner nog i längden om man äter den fler gånger.
Britta
2021-08-18Fruktansvärd rätt. Kunde inte äta upp och fick slänga resterna.
Sofia
2018-02-15Hej Sofia! Tråkigt att receptet ej föll er i smaken. Men här har du andra ugnspannkakor ni kan prova. https://www.ica.se/receptsok/#:search=ugnspannkaka Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-02-15Det här är en av få rätter jag tvingats slänga. Ingredienserna i sig var bra (jag gillar kål! ) men den degiga konsistensen gjorde att det var svårt att få ner många tuggor.
Linda
2018-02-14Hej Linda! Ugnspannkaka blir ju lite degigt även utan kål och med, så blir det lite till. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-02-15