Dutch baby med risgrynsgröt

Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Dutch baby med risgrynsgröt

Laga den fluffiga och söta ugnspannkakan Dutch baby med en hemlig ingrediens – risgrynsgröt. Vänd ner den färdiga gröten i pannkakssmeten och grädda gyllene i ugnen, servera med körsbärskompott och syrlig yoghurt.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Dutch baby med risgrynsgröt

Ingredienser

4 portioner

Körsbärskompott

250 g frysta urkärnade körsbär
1/2 dl syltsocker
2 msk färskpressad citronjuice
3 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk malen kanel
2 dl risgrynsgröt
2 msk smör

Till servering

yoghurt

Gör så här

00:05:00
00:01:00
00:30:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl. yoghurt men med kompott.
Energi1530 KJ / 366 kCal
Fett13 g
Salt1.4 g
Kolhydrater51 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Körsbärssylt med choklad
Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Körsbärssylt
Betyg 4.7 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Körsbärskompott
Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Clafoutis med körsbär
Betyg 4.4 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Teffgröt med körsbär
Betyg 3.1 av 5.96 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Minidoughnuts med körsbärssylt
Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad