Dutch baby med risgrynsgröt

Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
0
Dutch baby med risgrynsgröt

Laga den fluffiga och söta ugnspannkakan Dutch baby med en hemlig ingrediens – risgrynsgröt. Vänd ner den färdiga gröten i pannkakssmeten och grädda gyllene i ugnen, servera med körsbärskompott och syrlig yoghurt.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Dutch baby med risgrynsgröt

Ingredienser

4 portioner

Körsbärskompott

250 g  frysta urkärnade körsbär
1/2 dl  syltsocker
2 msk  färskpressad citronjuice
3   ägg
1 1/2 dl  mjölk
1 1/2 dl  vetemjöl
1/2 tsk  salt
1 1/2 msk  strösocker
1 tsk  vaniljsocker
1/2 tsk  malen kanel
2 dl  risgrynsgröt
2 msk  smör

Till servering

yoghurt

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, smör, risgrynsgröt och yoghurt.

Näringsvärdet är beräknat exkl. yoghurt men med kompott.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1530 KJ / 366 kCal
Fett13 g
Salt1.4 g
Kolhydrater51 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Clafoutis med körsbär
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärssylt
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffranspannkaka med körsbär i portvin
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Körsbärssylt med choklad
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Körsbärskompott
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Minidoughnuts med körsbärssylt
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga