Dutch baby med risgrynsgröt

Laga den fluffiga och söta ugnspannkakan Dutch baby med en hemlig ingrediens – risgrynsgröt. Vänd ner den färdiga gröten i pannkakssmeten och grädda gyllene i ugnen, servera med körsbärskompott och syrlig yoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Ingredienser
4 portioner
Körsbärskompott
250 g frysta urkärnade körsbär
1/2 dl syltsocker
2 msk färskpressad citronjuice
3 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk malen kanel
2 dl risgrynsgröt
2 msk smör
Till servering
yoghurt
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, smör, risgrynsgröt och yoghurt.
Näringsvärdet är beräknat exkl. yoghurt men med kompott.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1530 KJ / 366 kCal
Fett13 g
Salt1.4 g
Kolhydrater51 g
Protein11 g
Kommentarer