Potatispannkaka med bacon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Potatispannkaka med bacon

Raggmunk är en kär favorit i många hem, en matigare variant på pannkaka med riven potatis i. Här gör vi det ännu enklare, potatispannkaka i ugn! Lagas tillsammans med knaprig bacon med härlig sälta, och serveras med en klick söt lingonsylt. Husmanskost när det är som bäst!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina lingonen.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Rör lingonen med sockret.
  4. Smörj en liten långpanna ca 20x30 cm (för 4 port) med matfettet.
  5. Vispa ihop ägg, 1/4 av mjölken och salt. Tillsätt vetemjölet och vispa till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken.
  6. Skala potatisen och riv den grovt. Blanda ner potatisen i smeten. Häll smeten i pannan. Lägg baconskivorna på smeten.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter eller tills ytan är knaprig och har fått vacker färg.
  8. Skala och riv morötterna.
  9. Servera potatispannkakan med lingonen och morötterna.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl lingon
  • 1 dl socker
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 bakpotatisar
  • 2 förp bacon (à 140 g)
  • 2 morötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2870 kJ / 687 kCal