Ugnspannkaka med bacon

En klassisk rätt var det här - ugnspannkaka! En rätt som till största delen sköter sig själv i ugnen, och med lite bacon till får du lite sälta som komplement. Den serveras såklart med krispiga morötter och gärna lingonsylt om det finns hemma i skåpet.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2020

Gör så här
00:08:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3002 KJ / 716 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater66 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
17 stBehöver mer salt i smeten och även lite bakpulver. Mer än 25 minuter behövs, annars var det bra.
Anders
Behövde 45 min
Inge
Lysande gott
Bengt
Kommer nog aldrig göra det receptet igen gick ite o vispa för hand och fick ha mycket mer mjölk än va de står
Jessica
Godaste ugnspannkakan jag gjort någonsin!
Maria
Testade Johnnys tips med bakpulver, blev mer än härlig höjd 😄 övrigt mkt bra.
Peter
Jag misslyckades totalt. Följde receptet men den blev som en gröt. Blev inte ens pannkaka.
Saara
Den är helt smaklös tyvärr. Det räcker inte med bacon och lingonsylt, även själva pannkakan ska smaka något mer än osockrad mjölk.
Natalja
Hej. Det var gott och enkelt att göra. Jag stekte/brynte baconet först på stekjärnet sen spred jag ut baconet i långpannan och sen smeten. I smeten tog jag en tsk salt när jag vispade. Har även provat med en eller två tsk bakpulver blandat i mjölet. Då blir det en härlig höjd på fläskpannkakan. Funkade bra👍
Johnny
Om man vispar mjöl med hälften av mjölken först till jämn smet blir den inte klumpig. Därefter har man i resten av mjölken och äggen.
Hannah