Ugnspannkaka (grundrecept)
.jpg)
Ugnspannkaka är en älskad klassiker som passar perfekt när du vill laga något gott. Servera den med sylt, bär eller varför inte lite knaperstekt bacon för en extra smakupplevelse.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016
.jpg)
Gör så här
00:10:00
00:30:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1844 KJ / 440 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater54 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
109 stBlev väldigt salt
Benjamin
Jag har gjort väldigt många ugnspannkakor genom åren. Eller snarare fläskpannkakor som vi alltid kallat det när bacon lagts till. Såhär gör jag: En normalstor långpanna (ca 31x38 cm). 180 grader i varmluftsugn. Klipp ned två paket bacon i denna och sprid ut. Stek baconet i ugnen tills fin färg. Tillsätt smeten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 min. Smeten: 6 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 1 liter mellanmjölk 6-7 ägg beroende på storleken Blir underbart luftigt och gott.
Emma
Mycket bra.
Raili