Ugnspannkaka (grundrecept)
.jpg)
Ugnspannkaka är en älskad klassiker som passar perfekt när du vill laga något gott. Servera den med sylt, bär eller varför inte lite knaperstekt bacon för en extra smakupplevelse.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016
.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 dl vetemjöl
1 tsk strösocker
1 tsk salt
8 dl mjölk (3 %)
4 ägg
smör (till formen)
Gör så här
00:10:00
00:30:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1844 KJ / 440 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater54 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kära Marie-Louise, vad håller du på med,kaotiskt, blodpudding är gott(tycker jag) men du är ute och cyklar till 1000, lägg av.
Eva
2025-06-10Kör 200° varmluft i 30min så blir den perfekt.
William
2025-06-02Jag tar bara ett ägg och1 och en hal liter mjölk och och 10 dl vetemjöl lite salt och en halv dl strösocker. Vispa ägget med mjölken först så det bildas mycket skumm, sedan häller jag i mjölet 5 dl i taget och vispar ihop smeten tills smeten börjar bubbla. Sedan har jag smörpapper i bakplåten och lägger i tärnade bitar av blodpudding på botten. Sedan häller jag på smeten ovanpå och gräddar ugnspannkakan i mitten i ugnen i ca 30 eller 40 minuter 200 grader. 😁😁😁🤗 jätte gott
Marie-louise
2025-05-27