Ugnspannkaka med blåbär och cottage cheese
Familjefavoriten ugnspannkaka i ny tappning! Addera blåbär och cottage cheese i smeten som gör den både saftig och söt för att inte tala om fin för ögat. Perfekt som enkel middag, lunch eller till brunchen.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023
Ingredienser
4 portioner
2 1/2 dl vetemjöl
5 dl mjölk
1 msk strösocker
3/4 tsk salt
3 ägg
250 g cottage cheese
150 g frysta eller färska blåbär
Serveringsförslag
grekisk eller turkisk yoghurt
honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi1566 KJ / 374 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helkasst! Så synd på mina fina blåbär!
Lis-britt
2024-06-24Hej Lis-Britt! Tråkigt att den inte blev bra! Receptet är nu åter provlagat och justerat. Hälsningar Redaktionen
Redaktionen
2024-09-02En god variant av pannkaka och det underlättar tidsmässigt. Jag har också lagt till 1/2 dl mjöl efter andra kommentarer och halverat frysta blåbär för att säkerställa resultatet och det gick bra. Jag borde ha haft i vanilj socker eller något annat för mer smak, men man kan lösa med lönnsirap eller glass. Under gräddningen valde jag att börja med 20min under folie för att sedan låta den baka klart tills den fick fin färg, ungefär 20-25minuter till. Tack Ica!
Vannessa
2023-10-08Vi använde vaniljkeso istället samt utgick från ICAs grundrecept på ugnspannkaka. Då blev den både sötare och mer smakrik. Nästa gång provar vi med jordgubbskeso 👍🏻
Ewa
2023-09-21