Familjefavoriten ugnspannkaka i ny tappning! Addera blåbär och cottage cheese i smeten som gör den både saftig och söt för att inte tala om fin för ögat. Perfekt som enkel middag, lunch eller till brunchen.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023
Innehåller gluten, mjökprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, cottage cheese och yoghurt.
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi använde vaniljkeso istället samt utgick från ICAs grundrecept på ugnspannkaka. Då blev den både sötare och mer smakrik. Nästa gång provar vi med jordgubbskeso 👍🏻
Ewa
2023-09-21Följer man receptet blir det helt smaklöst! Provlagar ni inte era recept, Ica? Jag hade i 1/2 dl extra mjöl och tillagade i varmluftsugn, så den stannade på den utsatta tiden. Hade också mandelflagor på. Nästa gång har jag i lite mer mjöl, också 1 1/2 dl strösocker och 1 msk vaniljsocker. Då tror jag den blir bättre. Kanske lite citronzest?
Kerstin
2023-09-17Helt värdelöst recept. Vad bra tänkte jag, formen är måttangiven. Men den blev för tjock och aldrig klar. Hamnade i slasken.
Christer
2023-09-05