Ugnsomelett med tomatsallad och kalkon

2
0
Ugnsomelett med tomatsallad och kalkon

En ugnsomelett med ägg, mjölk och djupfrysta grönsaker som du serverar tillsammans med kalkon och den fräscha salladen på tomat och lök. En nyttig middag där den tunt skurna kalkonen får visa sin bästa sida jämte omeletten.

Ugnsomelett med tomatsallad och kalkon

Ingredienser

4 portioner
1 påse djupfryst grönsaksblandning med broccoli och zucchini (à 400 g)
1/2 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Äggblandning

6 ägg
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl lättmjölk (0,5 %)

Tomatsallad

1 - 1 1/2 bifftomater
ev 1 msk pressad citronsaft
ev strimlad rödlök

Till servering

300 g rökt kalkon i tunna skivor
grovt bröd
ev färsk basilika

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd till.
Gör mjölkfri: byt ut mjölken mot Solhavre eller ris/sojamjölk. Smörj formen med olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1526 KJ / 365 kCal
Fett 15 g
Salt 4 g
Kolhydrater 21 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden