Ugnsomelett med tomatsallad och kalkon
En ugnsomelett med ägg, mjölk och djupfrysta grönsaker som du serverar tillsammans med kalkon och den fräscha salladen på tomat och lök. En nyttig middag där den tunt skurna kalkonen får visa sin bästa sida jämte omeletten.
Ingredienser
4 portioner
1 påse djupfryst grönsaksblandning med broccoli och zucchini (à 400 g)
1/2 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Äggblandning
6 ägg
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl lättmjölk (0,5 %)
Tomatsallad
1 - 1 1/2 bifftomater
ev 1 msk pressad citronsaft
ev strimlad rödlök
Till servering
300 g rökt kalkon i tunna skivor
grovt bröd
ev färsk basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1526 KJ / 365 kCal
Fett15 g
Salt4 g
Kolhydrater21 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer