Ugnsomelett med tomatsallad och kalkon

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
0Klimatsmart
Ugnsomelett med tomatsallad och kalkon

En ugnsomelett med ägg, mjölk och djupfrysta grönsaker som du serverar tillsammans med kalkon och den fräscha salladen på tomat och lök. En nyttig middag där den tunt skurna kalkonen får visa sin bästa sida jämte omeletten.

Ugnsomelett med tomatsallad och kalkon

Ingredienser

4 portioner
1 påse djupfryst grönsaksblandning med broccoli och zucchini (à 400 g)
1/2 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Äggblandning

6 ägg
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl lättmjölk (0,5 %)

Tomatsallad

1 - 1 1/2 bifftomater
ev 1 msk pressad citronsaft
ev strimlad rödlök

Till servering

300 g rökt kalkon i tunna skivor
grovt bröd
ev färsk basilika

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1526 KJ / 365 kCal
Fett15 g
Salt4 g
Kolhydrater21 g
Protein35 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ugnsstekt kalkon från Tomte-Lilla
Betyg 3.4 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pesto och kalkon på majskaka
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ugnsstekt kalkon med saffran & citron
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varm avokadomacka
Betyg 3.5 av 5.
30 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Öppen pirog med mozzarella, zucchini och kalkon
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med kalkon och kapris
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga