Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsomelett med tomatsallad och kalkon

En ugnsomelett med ägg, mjölk och djupfrysta grönsaker som du serverar tillsammans med kalkon och den fräscha salladen på tomat och lök. En nyttig middag där den tunt skurna kalkonen får visa sin bästa sida jämte omeletten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Stek grönsakerna i olja tills de blivit genomvarma. Krydda med salt och peppar.
  3. Äggblandning: Vispa ihop ägg, mjölk,salt och svartpeppar. Blanda ner grönsakerna.
  4. Häll äggblandningen i en smord ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 20-25 minuter.
  5. Tomatsallad: Skölj och tärna tomaterna grovt. Blanda gärna tomaterna med citronsaft och gärna strimlad rödlök.
  6. Ta ut ugnsomeletten och låt stå några minuter.
  7. Till servering: Servera med kalkon, tomatsallad och grovt bröd. Garnera gärna med färsk basilika.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd till.
Gör mjölkfri: byt ut mjölken mot Solhavre eller ris/sojamjölk. Smörj formen med olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse djupfryst grönsaksblandning med broccoli och zucchini (à 400 g)
  • 1/2 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Äggblandning
  • 6 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl lättmjölk (0,5 %)
Tomatsallad
  • 1 1/2 bifftomater
  • ev 1 msk pressad citronsaft
  • ev strimlad rödlök
Till servering
  • 300 g rökt kalkon i tunna skivor
  • grovt bröd
  • ev färsk basilika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2104 kJ / 404 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden