Asiatisk ugnsomelett | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Asiatisk ugnsomelett

När tiden kniper och magen kurrar är omelett är riktig livräddare. Denna ugnsomelett är kryddad med smaker från Asien, som wokgrönsaker, färsk ingefära och en klick sambal oelek för lite sting.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skala och riv vitlöken.
  3. Tina grönsakerna i en stekpanna. När de börjar bli torra, tillsätt då olja, purjo, vitlök och ingefära och stek några minuter. Krydda med salt och peppar. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.
  4. Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem. Rör ner tomatpuré, sambal oelek, matlagningsyoghurt, salt och peppar. Häll smeten på grönsakerna. Blanda ner spenaten.
  5. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Täck formen med folie mot slutet om omeletten blir för mörk.
  6. Till servering: Servera omeletten med kyckling eller lax, gärna med gräddfil blandat med sweet chili.

För alla

Rätten innehåller ägg men är fri från gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matyoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g wokgrönsaker
  • 1 msk matolja
  • 2 msk riven, färsk ingefära
  • 1 tsk salt och peppar
  • 2 krm peppar
  • 8 ägg
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 65 g babyspenat
Till servering
  • kyckling eller lax
  • gräddfil blandat med sweet chili
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1340 kJ / 321 kCal