ÖVER 60 MIN | Medel

Spansk tortilla

Tortilla de patatas är en klassisk spansk omelett med potatis, ägg och lök. Servera gärna potatisomeletten till tapas skuren i småbitar, eller tillsammans med en sallad som huvudrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva potatisen och löken tunt. Vispa ihop äggen i en bunke.
  2. Stek potatisen i oljan i en stor stekpanna tills den mjuknar och får lite färg, ca 10 minuter. Tillsätt löken, krydda med salt och peppar och stek tills löken mjuknar.
  3. Sila bort oljan och lägg potatisen i bunken med äggen och blanda försiktigt så inte potatisen går sönder. Häll smeten i en oljad stekpanna ca 25 cm i diameter (för 4-6 port).
  4. Stek på medelvärme ca 10 minuter. Vänd med hjälp av en tallrik och stek ytterligare ca 10 minuter. Låt tortillan stå minst 30 minuter före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4-6
  • 600 g fast potatis
  • 1 liten gul lök
  • 4 - 5 ägg
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1762 kJ / 421 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept