Spansk tortilla
Tortilla de patatas är en klassisk spansk omelett med potatis, ägg och lök. Servera gärna potatisomeletten till tapas skuren i småbitar, eller tillsammans med en sallad som huvudrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020
Ingredienser
4-6 portioner
600 g fast potatis
1 liten gul lök
4 - 5 ägg
1 dl olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1762 KJ / 421 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater27 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
1 dl olivolja är onödigt mycket. Koka hellre potatisen nästan mjuk och stek sedan ihop med löken
Lajos
2024-10-29Alltid gott 👏👏👏
Anna
2024-08-31Det här är lika mycket spansk som Mike Jagger... 9 ägg (400 g), 4 potatis (400 g) och 1 liten lök (50-100 g; alt ingen). Nybörjare?Pannan på medelvärme. Sätt en plats talrik på pannan, vänd om. Häll av lite vätska i en burk om du har dålig balans.
Antonio
2024-01-26