Ugnsomelett med stuvad svamp

51
14
Ugnsomelett med stuvad svamp

Omelett i ugn är enklaste sättet att göra en fin omelett på som räcker till många. Här får omeletten god smak av en mild svampstuvning som görs med champinjoner, skogschampinjoner eller portabello. Omelett i ugn passar på buffén eller till lunch med en god grönsallad.

Ugnsomelett med stuvad svamp

Ingredienser

4 portioner
8 ägg
3 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
smör eller margarin till formen

Stuvning

500 g svamp ex. champinjoner, kastanjechampinjoner, portabello
1 rödlök
2 msk smör eller margarin
flingsalt
svartpeppar
3 dl vispgrädde
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
1 kruka bladpersilja

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk, matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd soja- eller havrebaserad mjölk och gräddersättning. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Charlotta

2022-07-28

Gott med lite svampfond i redningen

Thomas

2021-12-24

Perfekt på julbordet!!

Eva-mari

2020-08-02

Jättebra recept. Jag tog bort majsstärkelsen och ersatte den med vetemjöl. Jag hade ingen färsk svamp, så jag tog 400 gram skivade Champinjoner på konservburk. Eva-Mari Karlsson. Det var 2 msk vetemjöl och ca 2 dl mjölk.

Näringsvärde per portion

Energi 2611 KJ / 623 kCal
Fett 54 g
Salt 4 g
Kolhydrater 13 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden