Rostad pumpa med belugalinser, svamp och tahinisås

20
2
Rostad pumpa med belugalinser, svamp och tahinisås

Rosta butternutpumpa, marinerad svamp och rödlök i ugn och servera med kokta belugalinser och grön tahinisås. De ljuvliga smakerna blir tillsammans en supergod vegansk middag som passar till både vardag och helg!

Skriv ut
Rostad pumpa med belugalinser, svamp och tahinisås

Ingredienser

4 portioner

Marinerad svamp

300 g
blandad svamp (t ex ostronskivling, portabello och champinjon)
1
stor rödlök
1/3 dl
rapsolja
1/2 dl
japansk soja
ca 1 tsk
torkad timjan
1 krm
svartpeppar

Rostad pumpa

500 g
butternutpumpa
1/2
vitlöksklyfta
1/2
röd peppar (chili)
2 msk
rödvinsvinäger
1 msk
olivolja
1/2 msk
lönnsirap
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar

Grön tahinisås

1
kruka koriander
1/2
kruka bladpersilja
1/2
riven vitlöksklyfta
3/4 dl
ljus tahini
2 msk
färskpressad limejuice
1/2 tsk
strösocker
1/2 dl
vatten
2 krm
salt

Linser

1 1/2 dl
torkade belugalinser
1/2
grönsaksbuljongtärning
3 dl
vatten

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Jenny

2021-02-20

Jättegott!

Kristin

2020-12-13

Jag tror detta är bästa söndagspreppen hittills, riktigt bra.

Testa liknande recept