Rostad pumpa med belugalinser, svamp och tahinisås
Rosta butternutpumpa, marinerad svamp och rödlök i ugn och servera med kokta belugalinser och grön tahinisås. De ljuvliga smakerna blir tillsammans en supergod vegansk middag som passar till både vardag och helg!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023
Ingredienser
4 portioner
Marinerad svamp
300 g blandad svamp (t ex ostronskivling, portabello och champinjon)
1 stor rödlök
1/3 dl rapsolja
1/2 dl japansk soja
ca 1 tsk torkad timjan
1 krm svartpeppar
Rostad pumpa
500 g butternutpumpa
1/2 vitlöksklyfta
1/2 röd peppar (chili)
2 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
1/2 msk lönnsirap
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Grön tahinisås
1 kruka koriander
1/2 kruka bladpersilja
1/2 riven vitlöksklyfta
3/4 dl ljus tahini
2 msk färskpressad limejuice
1/2 tsk strösocker
1/2 dl vatten
2 krm salt
Linser
1 1/2 dl torkade belugalinser
1/2 grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Goda smaker! Speciellt svampen och löken. Läste fel och hade för lite vatten i såsen så den blev lite för "tung" till maten. Spär man den korrekt är den förmodligen utmärkt.
Linda
2023-10-27Jättegott!
Jenny
2021-02-20Jag tror detta är bästa söndagspreppen hittills, riktigt bra.
Kristin
2020-12-13