Rostad pumpa med belugalinser, svamp och tahinisås

Betyg 4.3 av 5.
34 personer har röstat
3
Rostad pumpa med belugalinser, svamp och tahinisås

Rosta butternutpumpa, marinerad svamp och rödlök i ugn och servera med kokta belugalinser och grön tahinisås. De ljuvliga smakerna blir tillsammans en supergod vegansk middag som passar till både vardag och helg!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Rostad pumpa med belugalinser, svamp och tahinisås

Ingredienser

4 portioner

Marinerad svamp

300 g  blandad svamp (t ex ostronskivling, portabello och champinjon)
1   stor rödlök
1/3 dl  rapsolja
1/2 dl  japansk soja
ca 1 tsk  torkad timjan
1 krm  svartpeppar

Rostad pumpa

500 g  butternutpumpa
1/2   vitlöksklyfta
1/2   röd peppar (chili)
2 msk  rödvinsvinäger
1 msk  olivolja
1/2 msk  lönnsirap
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

Grön tahinisås

1   kruka koriander
1/2   kruka bladpersilja
1/2   riven vitlöksklyfta
3/4 dl  ljus tahini
2 msk  färskpressad limejuice
1/2 tsk  strösocker
1/2 dl  vatten
2 krm  salt

Linser

1 1/2 dl  torkade belugalinser
1/2   grönsaksbuljongtärning
3 dl  vatten

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
34 personer har röstat

Kommentarer

Goda smaker! Speciellt svampen och löken. Läste fel och hade för lite vatten i såsen så den blev lite för "tung" till maten. Spär man den korrekt är den förmodligen utmärkt.

Linda

2023-10-27

Jättegott!

Jenny

2021-02-20

Jag tror detta är bästa söndagspreppen hittills, riktigt bra.

Kristin

2020-12-13

Testa liknande recept

Svamptacos med spetskål och grön tahinisås
Betyg 4.5 av 5.
37 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vegetarisk bourguignon med svamp
Betyg 4.6 av 5.
118 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Marinerad svamp
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bolognese med linser
Betyg 4.3 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Belugalinser med rostade haricots verts
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Belugasallad
Betyg 2.9 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga