Svamp-shawarma – Vego kebab

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
0
Svamp-shawarma – Vego kebab

Gör hemmagjord vego kebab och tillaga de smakrika kebabspetten på grillen eller i ugnen! Här ett recept på svamp-shawarma som görs av kryddig, marinerad portabello eller ostronskivling som träs på spett.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Svamp-shawarma – Vego kebab

Ingredienser

4 portioner
800 g  svamp (t ex portabello eller ostronskivling)
2   vitlöksklyftor
2 msk  citronjuice
1 tsk  svartpeppar
1 tsk  malen kummin
1 tsk  rökt paprikapulver
1 tsk  malen chipotlechili
1 msk  rapsolja
4 msk  japansk soja
2 msk  honung

Tillbehör

libabröd
tomat
gurka
yoghurt
färsk mynta

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kycklingkebab med två såser
Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingkebab med libabröd och picklad lök
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Libarulle med kebab och vitlökskräm
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegokebab i libabröd med hummus
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marinerad svamp
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad majs med ost och majonnäs ”Elotes”
Betyg 4.7 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga